Menu

Život s ťažkou chorobou

Trvanie výzvy: 28. februára 2022 - 28. februára 2023

Cieľ výzvy

Získané financie, by som využil na úhradu našich každodenných výdavkov ( jedlo, hygiena, cestovné, tabletky) ,na uhradenie nákladov spojených s bývaním.

Autor výzvy

Príbeh

Život s ťažkou chorobou

Milí darcovia, obraciam sa na Vás o pomoc mojej rodine, pre ktorú kvôli chorobe nedokážem zabezpečiť financie na každodenné výdavky ako sú strava, bývanie.

Do 2. septembra 2015 som žil normálny život muža s partnerkou a dcérkou. Tešil som sa zo života a svojej rodiny. 2. septembra 2015 som na preventívnej prehliadke udal, že mám hrču na predkolení. Po vyšetrení stanovili diagnózu rakovina. Absolvoval som rad operácií , pretože nádory sa mi začali tvoriť všade na dolných končatinách a bolo nutné ich vyrezať. Nasledovali chemoterapie a rádioterapie, ktoré som nezvládal. A prognózy môjho ochorenia neboli dobré. Rakovina rástla ďalej. Odborní lekári navrhli úplnú amputáciu oboch dolných končatín. Predstava ďalšieho života bez nôch bola strašná. Nevedel som si predstaviť ako budem fungovať doma, ako budem tráviť čas so svojou dcérkou. Amputáciu som odmietol, a rozhodol som sa bojovať s rakovinou. No tá nado mnou stále vyhráva. V roku 2017 sa rozšírili nádory na nohách a lekári mi povedali, že mám už metastázy. V roku 2021 nádor som mal už aj na ramene. Absolvoval som nespočetný rad chemoterapií. Od roku 2021 mi lekári zahájili II. líniu paliatívnej chemoterapie, no môj stav sa stále zhoršuje. Schudol som 20 kg. Od januára 2022 som absolvoval III. líniu paliatívnej terapie až do júna . Môj zdravotný stav sa zhoršil ešte viac a metastázy i nádory narástli do veľmi veľkých rozmerov. Pokračovať v chemoterapii už nemôžem, pretože moje telo je moc slabé, veľmi boľavé, vyčerpané a vysužované. K tomu všetkému pribudli ďalšie zdravotné ochorenia ako je anémia krvi, kachexia (závažná strata hmotnosti), prílišná únava a vždy sa k tomu všetkému pridruží aj iná choroba. Stratil som chuť do jedla, nič mi už nechutí. Väčšinu času ležím v posteli, pretože niekedy nemám síl ani vstať z postele. Celková slabosť a únava ma sprevádzajú každým dňom. Dni idú a ja vidím ako sa strácam čoraz viac a moje svetielko nádeje hasne. Najhoršie sú tie ukrutné bolesti, ktoré mám.                                                                Partnerka, ktorá ťahala celú domácnosť bola nútená  dať výstup z práce a podala si žiadosť o opatrovateľský príspevok. So zhoršujúcim mojim zdravotným stavom sa zvyšujú  finančné náklady, plus prišli sme o príjem mojej partnerky. A to vážne žijeme skromne a počítame len základné, / niekedy ani základné/ potreby ako sú nájom za byt, strava, drogéria, potreby pre dcéru do školy a moje lieky. Som v zúfalej situácií, pretože sa neviem postarať o svoju rodinu.  Je ťažké sa pozerať mojej dcére do očí a nemôcť jej splniť jej želania, aj keď ona tvrdí že jej to nevadí. Ďakujem všetkým , ktorí mi chcú pomôcť. Vážim si každú pomoc. V tejto ťažkej situácii a vo veľmi vážnej chorobe budem veľmi vďačný každému za pomoc. 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?