Menu

Liečime na Ukrajine- pomôžte

Trvanie výzvy: 25. februára 2022 - 25. februára 2023

Cieľ výzvy

Cieľom výzvy je poskytnúť urgentnú humanitárnu a zdravotnú úpomoc deťom a ich rodinám na Ukrajine.

Autor výzvy

Príbeh

Liečime na Ukrajine- pomôžte

Ukrajina teraz potrebuje každú pomoc. I tú vašu. Vo vojne trpia vždy tí najzraniteľnejší, bežní ľudia. Agresia a útok na Ukrajinu ohrozuje životy a zdravie miliónov ľudí.

MAGNA dlhodobo poskytuje pomoc na Ukrajine a má tam aktuálne zásoby liekov a zdravotníckého materiálu. Náš tím je na mieste a v úzkom kontakte so zdravotnými centrami koordinuje pomoc, aby sa zásoby liekov a zdravotníckeho materiálu dostali na do tých častí krajiny, ktoré sú útokmi najviac zasiahnuté.


Sme pripravení našu podporu a rozsah pomoci okamžite rozšíriť a pomôcť deťom a ich rodinám v núdzi. Vo vojne trpia vždy tí najzraniteľnejší, bežní ľudia. Agresia a útok na Ukrajinu ohrozuje životy a zdravie miliónov ľudí", hovorí Denisa Augustínová, operačná riaditeľka humanitárnej organizácie MAGNA.


Konflikt na východnej Ukrajine nemá len politickú rovinu. Viac ako 3 milióny obyvateľov východnej Ukrajiny je totiž už dlhodobo odkázaných na humanitárnu pomoc a pretrvávajúci vojnový konflikt  situáciu stále zhoršuje. Najťažšie podmienky sú v okolí takzvanej kontaktnej línie, v akomsi nárazníkovom pásme medzi znepriatelenými stranami. K najohrozenejším patrí viac ako 300-tisíc detí.

MAGNA pôsobí na Ukrajine od roku 2019 a v oblasti Luhanska a Donecka poskytuje zdravotnú starostlivosť.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?