Menu

Potraviny pre ľudí z Ukrajiny v Prievidzi a okolí - prosíme pomôžte!

Trvanie výzvy: 27. februára 2022 - 23. novembra 2022

Cieľ výzvy

Za každé vaše euro nakúpime trvanlivé potraviny pre ľudí z Ukrajiny v Prievidzi a okolí

Príbeh

Potraviny pre ľudí z Ukrajiny v Prievidzi a okolí - prosíme pomôžte!

Každý týždeň vydávame materiálnu pomoc desiatkam rodín z Ukrajiny, ktoré žijú v Prievidzi a okolí. Pravidelný výdaj základných potravín však nie sme bez vašej solidarity schopní udržať. Prosíme pomôžte!

Chceme dlhodobo pomáhať ľuďom, ktorí prišli a prichádzajú z Ukrajiny do nášho regiónu. Vytvorili sme preto iniciatívu Prievidza pomáha Ukrajine. Na tejto iniciatíve spolupracuje mesto Prievidza, Galéria Jabloň, občianske združenie BERKAT, ukrajinská komunita a aktívni občania v Prievidzi a okolí.

Práve v Galérii Jabloň vydávame každý týždeň ľuďom z Ukrajiny materiálnu pomoc, najmä trvanlivé potraviny ako napríklad pohánku, múku, mlieko, strukoviny, paštéty, konzervy či olej, cukor, čaj a kávu. Pomoc realizujeme aj vďaka materiálnej zbierke v regióne a podpore viacerých firiem či škôl v Prievidzi.

K 6.5. je v našej databáze 399 ľudí zo 150 rodín, ktorým pomoc vydávame. Veľká väčšina sú ženy a deti. Týždenne tak vydáme cez 2000 kusov trvanlivých potravín či drogérie. Realizujeme tiež materiálnu pomoc formou rôznych vecí pre deti či podporou miestnej škôlky, ktorú navštevuje 25 detí z Ukrajiny.

Pravidelný výdaj základných potravín však nie sme bez vašej solidarity schopní udržať. Prosíme pomôžte!

Naše aktivity sú súčasťou iniciatívy Prievidza pomáha Ukrajine a realizujeme ich ako dobrovoľníci. Garantujeme vám, že 100% vášho daru využijeme na nákup potravín, ktoré distribuujeme priamo ľuďom z Ukrajiny v Prievidzi a okolí. Celkovo naša iniciatíva zabezpečila ubytovanie viac ako 200 ľuďom z Ukrajiny, pomáhame tiež dodávkami zdravotníckeho materiálu priamo na Ukrajinu. Viac o nás si prečítate na www.prievidzapomaha.sk.

Aktualizácie

Uplynulý piatok sme vydali materiálnu pomoc 122 rodinám7. máj 2022

Ďakujeme všetkým za pomoc pri zabezpečovaní toľko potrebných potravín!

Manžel aj synovia žijú. Nevesta a vnučka sú zdravé. A Kaťa si spievala26. apr 2022

Svitlana s Kaťou k nám prišli takmer pred dvoma mesiacmi, začiatkom marca. 24. februára nemohli uveriť tej desivej správe a aj keď vedeli, že je to realita, tá realita bola ďaleko, tam kdesi na východe Ukrajiny. Oni v Kyjeve sa cítili v bezpečí. A potom zbombardovali televíznu vežu, blízko ktorej bývali. Až vtedy pochopili, že vojna je skutočná. Až vtedy sa Svitlana rozhodla zbaliť veci sebe a dcére, rozlúčiť sa s mužom a dvoma dospelými synmi, nasadnúť do auta a vydať sa na ďalekú cestu. Len niekoľko dní po tom, ako absolvovala ťažkú operáciu tváre.

Prečítajte si pokračovanie TU.

V Prievidzi a okolí je už ubytovaných viac ako 200 ľudí z Ukrajiny15. mar 2022

Ďakujeme všetkým, ktorí pomáhajú!

www.prievidzapomaha.sk7. mar 2022

Navštívte našu novú stránku www.prievidzapomaha.sk ;-)



Ľudia z Ukrajiny v Prievidzi a okolí5. mar 2022

Ľudia z Ukrajiny v našom regióne, v absolútnej väčšine ženy s deťmi. A každý deň prichádzajú ďalší...

Na hornú Nitru už prišlo vyše tridsať utečencov z Ukrajiny4. mar 2022

Zväčša ide o matky s deťmi. Prichýlila ich ukrajinská komunita v regióne, no pripravené sú aj ďalšie možnosti. Ako postupovať, ak chcete pomôcť aj vy?

Čítajte viac v článku MY Horná Nitra: https://myhornanitra.sme.sk/c/22852651/na-hornu-nitru-uz-prislo-cez-tridsat-utecencov-z-ukrajiny.html

Podpora mesta Prievidza!27. feb 2022

Mesto Prievidza aktívne pomáha obyvateľom Ukrajiny, ktorí utekajú pred vojnou aj tým, ktorí sa snažia o prežitie v svojej vojnou zasiahnutej krajine. Primátorka mesta Prievidza Katarína Macháčková deň pozačiatku vojny uvoľnila 10 000 € z rozpočtu na krytie prvotných nákladovsúvisiacich s príchodom utečencov z Ukrajiny do nášho regiónu.

Mesto Prievidza takisto dalo k dispozícií 10 bytov, ktoré sú dlhodobo prázdne, za účelom ubytovania utečencov z Ukrajiny. Zároveň sa snažíme pripraviť v spolupráci s  firmami, organizáciami aj jednotlivcami ďalšie ubytovacie kapacity v rámci nášho regiónu. Ďakujeme!


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?