Menu

Lieky a ďalší zdravotnícky materiál na Ukrajinu

Trvanie výzvy: 3. marca 2022 - 23. novembra 2022

Cieľ výzvy

Nákup liekov a ďalšieho zdravotníckeho materiálu, ktorý doručíme priamo na Ukrajinu. 100% vášho daru pomôže!

Príbeh

Lieky a ďalší zdravotnícky materiál na Ukrajinu

V spolupráci s ukrajinským veľvyslanectvom v Bratislave a bojnickou nemocnicou vyhlasujeme zbierku darov na nákup liekov a ďalšieho zdravotníckeho materiálu, ktorý doručíme priamo na Ukrajinu.

Súčasná situácia je bezprecedentná a bez ohľadu na geopolitické súvislosti či otázky, ktoré rozdeľujú našu spoločnosť, považujeme pomoc týmto ľuďom za základný prejav ľudskosti. Na východ od našich hraníc prebieha hrozná vojna, ktorá zasahuje konkrétne ľudské osudy!

Chceme dlhodobo pomáhať utečencom, ktorí prichádzajú z Ukrajiny do nášho regiónu. Preto pomáhame rôznym iniciatívam v našom regióne, ktoré sa rovnako snažia pomôcť a v spolupráci s mestom Prievidza, Galériou Jabloň s ukrajinskou komunitou a aktívnymi občanmi koordinujeme tieto aktivity v našom meste a okolí.

-> Ako spoločne pomáhame utečencom z Ukrajiny?

Súčasťou našej snahy je aj materiálna zbierka zdravotníckeho materiálu, najmä obväzov a gáz, ktoré slúžia na zastavenie krvácania. Urgentne tiež zbierame lekárničky.

Prvú materiálnu pomoc so zdravotníckym materiálom sa nám podarilo doručiť priamo do nemocnice v ukrajinskom Dnipre - viď. priložené fotka.

Aktualizácie

Plné auto pomoci do Rivne – pre oslobodené územia, aj do prvej línie26. apr 2022

V spolupráci s dobrovoľníčkami Innou a Tatianou z ukrajinského Rivne sme spoločne naložili plné auto pomoci. Súčasťou tejto humanitárnej zásielky bol zdravotnícky materiál určený priamo do prvej línie (špeciálne lekárničky Trauma kit, škrtidlá a hrudné chlopne) a takisto veľmi potrebné potraviny, ktoré budú distribuované do oslobodených území. Viac sa dozviete aj v priloženom videu – prekladá doktor Lybomyr Kletsko, s ktorým na tejto pomoci spolupracujeme.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?