Menu

Pomoc rodinám ukrajinských zamestnancov bojnickej nemocnice

Trvanie výzvy: 3. marca 2022 - 9. mája 2022

Cieľ výzvy

prevoz, ubytovanie, strava

Príbeh

Pomoc rodinám ukrajinských zamestnancov bojnickej nemocnice

V spolupráci s Nemocnicou s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach vyhlasujeme zbierku darov na pomoc rodinám ukrajinských zamestnancov bojnickej nemocnice.

Súčasná situácia je bezprecedentná a bez ohľadu na geopolitické súvislosti či otázky, ktoré rozdeľujú našu spoločnosť, považujeme pomoc týmto ľuďom za základný prejav ľudskosti. Na východ od našich hraníc prebieha hrozná vojna, ktorá zasahuje konkrétne ľudské osudy!

Chceme dlhodobo pomáhať utečencom, ktorí prichádzajú z Ukrajiny do nášho regiónu. Preto pomáhame rôznym iniciatívam v našom regióne, ktoré sa rovnako snažia pomôcť a v spolupráci s mestom Prievidza, Galériou Jabloň, ukrajinskou komunitou a aktívnymi občanmi v Prievidzi a okolí koordinujeme tieto aktivity v našom meste a okolí.

-> Ako spoločne pomáhame utečencom z Ukrajiny?

V bojnickej nemocnici pracuje 8 zamestnancov z Ukrajiny, ktorým chceme pomôcť postarať sa o svoje rodiny na Ukrajine! Napriek tejto hroznej situácii naďalej zodpovedne vykonávajú svoju prácu v slovenskom zdravotníctve, ktoré je dlhodobo ťažko skúšané prebiehajúcou pandémiou.

Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach s Ukrajinou vyjadrila solidaritu aj vyvesením vlajky - viď. priložená foto.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?