Menu

Zastavme krvácanie - zachráňme životy na Ukrajine

Trvanie výzvy: 4. apríla 2022 - 31. augusta 2022

Cieľ výzvy

Nákup škrtidiel, tlakových obväzov, lekárničiek a hrudných chlopní, ktoré doručíme priamo na Ukrajinu. 100% vášho daru pomôže!

Príbeh

Zastavme krvácanie - zachráňme životy na Ukrajine

Ľudia na Ukrajine naďalej potrebujú našu pomoc: ak sa nám spoločne podarí zachrániť len jeden ľudský život, tak naše spoločné úsilie stojí za to!

Keď Anton, ukrajinský dobrovoľník, prvýkrát použil vetu: „Ty si neuvedomuješ, koľko životov ste zachránili!“, prešiel nám mráz po chrbte. (Začínali sme dodávkami lekárničiek.) Statočná Ukrajina potrebuje našu pomoc! Zachráňte spolu s nami životy - každé euro pomôže.

Vďaka dobrovoľníkovi MUDr. Lybomyrovi Kletskovi máme zistené konkrétne potreby na Ukrajine. Akútne preto zabezpečujeme kvalitné škrtidlá „tourniquet“, izraelské tlakové obväzy, špeciálne lekárničky Trauma kit a hrudné chlopne, ktoré slúžia na zastavenie krvácania aj v bojových podmienkach. Realita je jednoducho taká, že vhodný zdravotnícky materiál na Ukrajine zachráni život!

Koncom marca sme na Ukrajinu dodali 1100 ks škrtidiel C-A-T tourniquet - smerovali do Odesy, Ľviva, Kyjiva aj Rivne. Ku každému škrtidlu sme dodali aj izraelský tlakový obväz. Dodávku na Ukrajinu zabezpečili ukrajinské dobrovoľníčky. Prečítajte si čo sa nám podarilo tu - na našej stránke nájdete aj viac fotiek. A v spolupráci s dobrovoľníčkami Innou a Tatianou Rivne sme začiatkom apríla dodali ďalšie plné auto pomoci do Rivne.

Naše aktivity sú súčasťou iniciatívy Prievidza pomáha Ukrajine a realizujeme ich ako dobrovoľníci. Garantujeme vám, že 100% vášho daru využijeme na nákup zdravotníckeho materiálu, ktorý dodáme na Ukrajinu!

Aktualizácie

Úspešný test škrtidla7. máj 2022

Škrtidlo zachráni život, ak zastaví prívod krvi do nohy. Lekár Lybomyr Kletsko meria či nahmatá tep a teda či škrtidlo funguje ako má. Funguje! A celkom to bolí, skonštatovala Tatiana.

Prečítajte si o plnom aute pomoci do Rivne: www.prievidzapomaha.sk/plne-auto-pomoci-do-rivne/


Škrtidlá v hodnote viac ako 20 000 € zachraňujú životy na Ukrajine26. apr 2022

Podarila sa veľká vec: na Ukrajinu sme dodali 1100 ks škrtidiel C-A-T tourniquet, ktoré zastavia krvácanie aj v bojových podmienkach a vďaka tomu zachraňujú životy! Dodávku na Ukrajinu zabezpečili ukrajinské dobrovoľníčky.

Prečítajte si viac TU.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?