Menu

Smútok, beznádej a čas

Trvanie výzvy: 31. mája 2022 - 30. júna 2022

Cieľ výzvy

Zaplatiť nedoplatok a vyhnúť sa tak exekúcií, či straty bývania

Autor výzvy

Príbeh

Smútok, beznádej a čas

Smútok, beznádej a čas to všetko hrá proti nám, bolesť matky a strach o to čo môže nastať

Dobrý deň,

všetkým Vám, ktorí ste si našli čas prečítať tento príbeh.

Som mamička na materskej dovolenke s tromi maloletými deťmi. Dve detičky sú už školopovinné do 10 rokov, najmladšie dieťatko má len dva.

Pred 5timi mesiacmi nás môj manžel opustil. Nečakane bez náznakov, akéhokoľvek upozornenia, bez vysvetlenia...Jedno ráno odišiel zbalením si svojích veci, v čase našej neprítomnosti a viac sa neukázal.

Až po niekoľkých dňoch som dostala vysvetlenie prečo. Bol nám doručený doporučený list, kde som zistila, že niekoľko mesiac manžel neplatil dohodnutý nájom. Naše platby v domácností sme mali prerozdelené, svoje platby z domácností som si plnila a mala ich pokryté. Verila som mu a ani by ma vtedy nenapadlo ho kontrolovať.

Pred tými niekoľkými mesiacmi nám pomohli ľudia, ktorím to neostalo ľahostajné. Dlh na nájme sa vyplatil, otec detí sa už neukázal, nekontaktoval nás, na správy nereaguje, zablokoval si vlastne akýkoľvek prístup k sebe či už na soc. sietí, či telefonický kontakt,mail.

Po vyplatení dlhu sme spolu s detičkami o strechu neprišli, nájom nám bol predlžený.

Asi dva týždne dozadu nám prišlo vyúčtovanie za byt za predchádzajúci kalerndárny rok. Nedoplatok vo veľmi vysokej čiastke. 

S určitou sumou nám pomohla rodina, no stále nám chýba dosť vysoká suma.

O deti sa príkladne starám, učím sa s nimi, v škole prosperujÚ, staršie Z detí bolo tento rok aj na sv. prjímani. O všetko som sa musela postarať sama, cez slzi, plač, aby deti dostali čo si zaslúžia.

Snažím sa ak je to možné ísť aj na príležitostné brigády, nájom, elektrinu, internet, školu, pomôcky všetko sa  snažím deťom zabezpečiť tak, aby im nič nechýbalo.

Blíži sa leto, už teraz ťažko vysvetľuujem deťom prečo im nemôžem kÚpiť zmrzlinu, melón..., aby mi ostalo na desiatu do školy.

V septembri nastupujem už do zamestnaniA, najmenšie dieťatko do škôlky. Verím, že to bude o to ľahšie.

Nedoplatok po doručeni a mojom prevzatí musím vyplatiť do 15 dní od doručenia. Vynasnažila som sa aspoň predĺžiť čas o ďalších 15 dní.

Prosím ľudí, ktorí sa dokážu aspoň trošku vžiť do našej situácie, aby nám pomohli.Aby sme znovU mohli pokojne bývať a nebáť sa čo bude ďalej. 

Aj Vašou pomocou nám dáte nádej. Aj Vašou troškou nám to uľahčíte.

Verím, že Vám tento príbeh neostane ľahostajným a, že každá hoci aj kvapka pomoci, nám dá nádej, že to zaplatíme.

V mene svojom a detí Vám zo srdca ĎAKUJEME

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?