Menu

Aj anjelom treba pomáhať- aj maličkej Saške

Trvanie výzvy: 21. júla 2022 - 31. decembra 2022

Cieľ výzvy

nazbierať dostatok finančných prostriedkov pre malú Sašku a jej rodinu, potrebujú zabezpečit doma sterilné prostredie, čističky vzduchu,pre malú financie na vitaminoznu liečbu, tiež následne rehabilitácie po chemo liečbe, stále ešte nechodí,tiež musia zabezpečiť cestovanie do BB

Príbeh

Aj anjelom treba pomáhať- aj maličkej Saške

..čo napísať?je to ťažké....sme mamy,otcovia..alebo budeme raz mamy,deti sú radosť ,naše šťastie.tešíme sa z nich ich úspechov ako rastú,študujú ,vydaju sa a založia si rodinu..no ale stale mame strach, bojíme sa,aby sa im nic nestalo..aby vážne neochoreli,aby netrpelí...Saške a jej rodinke sa to prihodilo,prišlo to len tak z ničoho nič..

Saška ochorela ked mala 19 mesiacov v máji 2022,začalo to teplotami trvajucimi pár dní a tiež nevládala na nôžky,čo sa stáva aj pri bežných detských chorobách,detská lekarka ich poslala do nemocnice v Lucenci,kde z krvných testov už zistili že to nie je bežna detska choroba, po týždni cestovali na Detsku onkologiu v BB a odvtedy   su tam skoro stále,maličkej diagnostikovali akútnu leukémiu,a k tomu ešte niekolko daľších zavažných diagnóz .

V nemocnici sú už cez 60dní.Nastávaju komplikácie,stomatitida,kvasinky v krvi,vysoká anémia,kvoli čomu musia liečbu prerušiťSaška potrebuje veľke množstvo vitamínov,lieky podporujúce imunitu,Ochablo jej svalstvo na nohách, nevie chodiť je slabá. je to ťažké vidieť tak dieťa trpieť, no maminka to vobec nevzdáva.Po celý čas je s dcerkou v nemocnici.Skoro denne chodi za nimi aj ocko. Život sa s nimi nemazná,tak mladých ľudí postavil pred taku ťažkú životnú skúšku.Marcelka je skromná,úžasná žienka, pomáha malej Saške ako len mama môže,keby sa to dalo vymenila by ten svoj život za ten jej,len tak to nefunguje..verí tak verí,že sa to otočí,že liečba začne zaberať a všetko sa to otočí,nič ine jej nezostáva..Malá Saška to zvladne...

  Je nastavená na chemoterapii no pre komplikacie sa tento liečebny proces spomaľuje.Ochorenie je veľmi závažné,lekári hľadaju vhodnú formu,aby sa čo najmenej zaťažilo telo maleho dievčatka,bude to pre ňu a jej maminku neskutočne ťažký a tuhy boj,potrebujú silu,energiu a lásku nás všetkých aby tento boj vyhrali..prosím pomožte..

Na spísanie a pomoc pri zverejnení výzvy ma požiadala stará mama malej Sašky a tiež priateľka marcelky Dominika.Verím,že sa nám všetkým podarí aspoň trošku pomocť mladej rodinke a jej chorej dcérke zvládnúť toto pre nich ťažké obdobie.                                                  

                                                                                      Jarka B.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?