Menu

Kmeňové bunky a rehabilitácie mi pomáhajú

Trvanie výzvy: 15. septembra 2022 - 1. mája 2023

Cieľ výzvy

Pomôcť Dominikovi byť o krok vpred. Aby jeho hlavička regenerovala čo najviac a poslúchalo ho telíčko.

Autor výzvy

Príbeh

Kmeňové bunky a rehabilitácie mi pomáhajú

Milí priatelia, ako už viete Dominik absolvoval 2 x podanie kmeňových buniek.
1 x v Tijuane v Mexiku , 2 x v Malackách u nás na SR. Nakoľko mu kmeňové bunky a následná rehabilitácia pomohli, no je nutnosťou opakovať túto aplikáciu z dôvodu ťažšieho stupňa poškodenia mozgu ( v lekárskej správe máme písané do roka aj 3 x , nakoľko som sama financie ma nepustia nedokážem našetriť takúto sumu čo ma veľmi mrzí...)
Každým podaním vidíme zlepšenie. 1 x to boli očká, lepší očný kontakt , upravili sa dioptrie , teraz má už okuliare len pre astigmatizmus , viac dvíhal hlavičku, lepšia citlivosť pravej strany trupu a pravej dolnej končatiny, viac vnímal okolité prostredie ( napríklad dej čo sa okolo neho odohráva ) .

po 2 podaní kmeňových buniek na SR v Malackách Dominik opäť prvé týždne bol nervózny ale zároveň na to je viac aktívny ( dobré znamenie ) viac sa smeje a plače ( nevie povedať čo chce aj keby asi chcel ale dáva to na javo inými gestami) snažíme sa učiť očami ( kartičky) momentálne teraz v júly sa začal otáčať na bok ( svojím spôsobom ale predca) , má lepšie bruško, lepšiu oporu o ľavú ruku a viac vníma všetko čo sa deje naokolo. Rozoznáva zvieratá ,farby, snažím sa ho učiť na tablete množstvo vecí, spojitostí, aplikácií ľavou rukou a ide mu to a zmiernili sa jeho epileptické prejavy ( stále sú prítomné ale je ich vyslovene menej ako spočiatku) .

Veľmi Vás chcem poprosiť ako matka o Vašu pomoc aby Dominik mohol ešte podstúpiť túto drahú liečbu ktorú poistovňa žiaľ neprepláca a pomáha toľkým pacientom. Vopred VÁM Ďakujem za môjho syna Dominika a za mňa ! Strašne moc NÁM pomáhate! <3

Môj syn, Dominik, absolvoval liečbu v Adeli 4 x, Bisamberg- Rehazentrum Malovec, Svetielko- Prešov, neurorehabilitačný pobyt UNM 2x , podstupuje aj canisterpiu, kurz plávania, cvičili sme Vojtovu metódu, momentálne cvičíme Bobath koncept , Hipoterapia, pobyt Dr Vel Clinic (Varšava) 3 x, rehabilitačné cvičenia v Martine, rehabilitačné pobyty Dinatos PN , 2 x rehabilitácia v Hendi centrum Piešťany

    Dominik má momentálne 4 roky.   Jeho Diagnózy: Dominik má DMO, poškodenú ľavú hemisféru mozgu, čelovú a spánkovú časť.Pridružené diagnózy oneskorený PMV, axiálna hypotónia, kvadruhypertonickývývoj, postinfekčná Epilepsia s fokálnymi motorickými záchvatmi s poruchou vedomia , centrálna a koordinačná porucha, autistické črty, nepoznástredovú os svojho tela, nechytá si ruky, nosí okuliare a nerozpráva. Herpesvírus sa môže kedykoľvek reaktivovať pri oslabení imunity, Dominik nie jeočkovaný preto sa musí vyhýbať všetkým možným infektom ( bakteriálnym,vírusovím), hrozí autoimunitné ochorenie encefalitídy. Užíva rôzne doplnkovélieky, taktiež sledovaný u imunoalergológa.

PRÍBEH V SKRATKE:

    Otehotnela som vdecembri roku 2017 a Dominika som porodila dva dni pred termínom v martinskejnemocnici ako zdravé dieťatko. Už na druhý deň som sa však sťažovala, že muhnisajú očká. Sestra povedala, že je to zápal očných spojiviek, že to prejde.Kvapkali som len Ocuflash. Malému sa dlho držala žltačka, držala som ho čonajviac na dennom svetle. Všimla som si, keď sme boli doma , že sa mu nezužujezrenica na ľavom oku a už sa mu robí jemný film cez očko ako keď má staršíčlovek šedý zákal. Očká mu hnisali stále. Okamžite navštívila obvodnú lekárku.Podľa jej názoru sme mali len vyplachovať. O dva dni prišla znova, predpísalimu Pamycon. Neprešlo. Prišla som zas. Poslala nás očnej. Tá povedala, že žiadenzápal tam nebol, že je to pravdepodobne vrodený glaukóm a s Dominikom násposlali ako s akútnym prípadom do banskobystrickej očnej ambulancie. Tam sapotvrdil vrodený glaukóm na ľavom očku a pridali zakrvácanie za sietnicoupravého očka.

S takýmto akútnymstavom Dominika prijali v bratislavských Kramároch. Tam mu očko operovali sozáverom, že vraj to má z ťažkého pôrodu ( protrahovaný pôrod- hrozil klieštovýpôrod, Dominik nechcel ísť von) a mali sme doplniť genetické vyšetrenia rodičovna vrodený glaukóm. Pár dní po príchode domov Dominik začal odmietať saťmliečko. Bol horúci, hneď ráno so zvýšenou teplotou. Po hodine zas. Obvodnálekárka nás poslala do ružomberskej detskej lôžkovej časti na hospitalizáciu asledovanie. O štvrtej ráno mal prvé viditeľné kŕče, privolala som sestru. Táich však nespozorovala, tak nedokázala posúdiť čo sa deje. Po výmene služiebsestier sa dostavili ďalšie kŕče, tie už prítomná sestra registrovala. Okamžitebol privolaný prednosta detského oddelenia. Nevedeli čo s Domčom robiť, čo muvlastne je, keďže nemal teploty a kŕče boli prítomné. Dominika urgentnepreviezli na banskobystrickú JIS-ku, kde mu urobili EEG a CT mozgu. Tam už bolividiteľné zápalové zmeny, poškodenie mozgu. Ďalším vyšetrením bola lumbálnapunkcia (odobratie mozgovomiechového moku), ktorého výsledkom bolo zistenieprítomnosti zápalu v mozgu - herpesu. Dominikovi nasadili protikŕčovú a protizápalovúliečbu. Kŕče však pretrvávali a Dominik bol čoraz hlbšie zaintubovaný, aby jehomozog pracoval čo najmenej, aby sa ďalej nepoškodzoval. Po piatich dňoch liečbaproti kŕčom pomaly zabrala, Dominika začali prebúdzať, aby sa kŕče nevrátili.Sledovaný bol 24 hodín denne sestrou a lekármi. Keď bola celková liečbapodchytená, preložili Dominika na Dojčenecký úsek, kde liečbu dokončili aprepustili nás domov. Boli sme zaučení pre rehabilitácie. Dominik mal ochabnutésvalstvo, hlavičku preležanú v jednu ( Pravú) stranu, hrče na krku, rúčku vzápästí vykrútenú z kŕčov. Odporúčali nám včasnú rehabilitáciu a orofaciálnustimuláciu, keďže mal zavedenú sondu do žalúdka. Nik si netrúfol odhadnúť, čibude vedieť sať, piť, čo bude vedieť robiť.

Veľká srdečná VĎAKA PATRÍ VÁM" Pretože bez Vás by sme sa nenaučili správne cvičiť aj v domácom prostredí a nemohol by Dominik podstupovať rôzne terapie , ktoré mu pomáhajú

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?