Menu

Pluto – psí terapeut v knižnici

Trvanie výzvy: 28. októbra 2022 - 15. apríla 2023

Cieľ výzvy

Získať psieho terapeuta do knižnice.

Autor výzvy

Príbeh

Pluto – psí terapeut v knižnici

Pluto je prekvapením pre všetkých nových čitateľov našej knižnice a je dôvodom, prečo chcú do knižnice prísť opäť. Pluto je verným poslucháčom detí, ktoré mu s radosťou čítajú a dôverníkom seniorov, ktorí mu rozprávajú svoje životné príbehy. Pomôžme Plutovi a dajme jeho životnému príbehu psieho terapeuta v knižnici šťastný koniec.

Ahojte, som Pluto, labradorský retriever a chcem byť psím terapeutom v knižnici. Narodil som sa, aby som sa spolu so svojimi ôsmimi súrodencami stal psom so špeciálnym výcvikom. Vyrastal som a stále žijem v rodine svojej vychovávateľkyTatiany, v domove plnom kníh a lásky k literatúre. Nečudo, veď aj pracuje v Miestnej knižnici Vrakuňa. Denne sme spolu chodili „do práce“ a knižnica sa stala mojím druhým domovom. Milujem deti, ktoré sediac na koberci vedľa mňa čítajú príbehy, či starenky, ktoré ma hladia pri listovaní v knihách.  Žiaľ, zdravotná predispozícia po otcovi (keď som mal rok, zistili mu epilepsiu) zabránila nielen mne, ale všetkým mojim súrodencom naplniť poslanie vodiaceho alebo asistenčného psa. Nemohli sme nastúpiť do programu Výcvik psa so špeciálnym výcvikom a tréneri z výcvikovej školy nás museli vyradiť. Ja však chcem pomáhať! Svoju druhú šancu vidím práve v knižnici – som jej prirodzenou súčasťou. Deťom pomáham pri zlepšovaní čítania, zlepšení koncentrácie a uvoľnení napätia. Pani učiteľky zo školy sú nadšené z ochoty svojich školákov vymeniť mobil za knižky, len aby mi mohli čítať. Seniori sa tešia, keď sa ma môžu dotýkať a ja im s radosťou venujem svoju pozornosť. Moja prítomnosť lieči a prináša pokoj a radosť v tejto náročnej dobe. Všetci stáli návštevníci prichádzajú s otázkou: „Je tu aj Pluto?“ A ja tu chcem byť pre nich aj naďalej. Na to však potrebujem Vašu pomoc – náklady na štart tejto mojej misie nie sú svetoborné, ale ani zanedbateľné, a tak sa spolu s mojouTáňou obraciam na všetkých čitateľov, knihomoľov a knihožrútov s nádejou na podporu. Všetky vyzbierané peniaze budú použité na úhradu nákladov kúpnej zmluvy a zabezpečenie môjho pôsobenia vo verejnej knižnici. Pomôžte mi, prosím, stať sa súčasťou vrakunskej knižnice. Čítať síce neviem, ale príbehy mám rád a príbehy s dobrým koncom obzvlášť.

Aktualizácie

Ďakujeme!2. nov 2022

Ďakujeme veľmi pekne za všetky príspevky. Vďaka Vám sa podarilo naplniť cieľ za neuveriteľné tri dni! Pluta môžeme odkúpiť a peniažky, ktoré sa vyzbierali navyše budú použité na granulky, prípadne veterinára. 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?