Menu

Pomôžme Lianke s bioliečbou, ktorú jej zdravotná poisťovňa zamietla

Trvanie výzvy: 30. októbra 2022 - 30. apríla 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

chemoterapiu s bioliečbou (odporúčanou onkológom), ktorú jej zdravotná poisťovňa zamietla uhradiť z dôvodu neregistrovaného lieku na SK

Príbeh

Pomôžme Lianke s bioliečbou, ktorú jej zdravotná poisťovňa zamietla

Pomôžme Lianke predĺžiť život, po 2,5 ročnej chemoterapii potrebuje nevyhnutne nasadiť bioliečbu (odporúčanú onkológom), ktorú jej zdravotná poisťovňa zamietla uhradiť z dôvodu neregistrovaného lieku na SK. Pomôžme Lianke uhradiť náklady na bioliečbu, ktorá je jej veľkou nádejou na život.

Našu statočnú Lianku si už veľa ľudí obľubilo, či už z nemocnice alebo z okolia a rodiny . Po 1 roku života si prešla ona aj my najhorším obdobím v živote,ktorým by si žiadna matka nechcela prejsť. Keď našej malej Lianke diagnostikovali zhubný nádor mozgu, a ocitli sme sa na onkológii netušili sme ešte čo nás čaká . Po 2 týždňoch na onkológii začal pre Lianku ťažký boj o život. Lianka v nemocnici dostala silné krvácanie do mozgu, ochrnula na polovicu tela a o pár dní ju čakal transport vrtuľníkom do Pražskej nemocnici Motol, kde absolvovala náročnú 8 hod biopsiu mozgu, po ktorej prišla o zrak a ktorú takmer neprežila. Lianke po naročnej biopsii a redukcii tumoru, začal nádor ďalej rásť (bol takmer 8cm). Musela dostať ihneď chemoterapiu, ktorá trvala 2,5 roka, až kým sa nepodarilo zastaviť rast nádoru. Medzitým bojovala o život s otravou krvi (Sepsa), kvôli infekcií z katetra, ktorý mala zavedený v tele, cez ktorý dostavala chemoterapiu..

Teraz je už konečne po chemoterapii doma s nami, no žiaľ po poslednom MR vyšetrení jej opäť začal rásť nádor. Onkolog nám odporučil liečbu s podávaním lieku Mekenist 30 tbl flm 30x0,5 mg (v indikacii pylocytarny astrocytóm), ktorú nám zdravotná poisťovňa odmietla preplatiť z dôvodu nekategorizovaného lieku. Velmi chceme, aby Lianka už netrpela a mala aj túto liečbu, ktorú zdravotná poisťovňa zamietla, a ktorá by jej určite veľmi pomohla. S úctou a pokorou Vám všetkým za pomoc veľmi ĎAKUJEME.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?