Menu

Prosba o pokroky pre Nikolku

Trvanie výzvy: 10. novembra 2022 - 31. januára 2023

Cieľ výzvy

Delfinoterapia pre Nikolku. Veľmi túžime opäť absolvovať delfinoterapie v Egypte,ktoré vtedy priniesli veľké pokroky. Všetci terapeuti a učiteľky v škole zhodnotili,že Nikolka sa krásne posunula po mentálnej stránke, zostala vnímavejšia, lepšie rozumela a spolupracovala. Veľmi si prajeme dosiahnuť ďalšie pokroky a možno raz počuť aj to vytúžené slovko MAMA.

Príbeh

Prosba o pokroky pre Nikolku

Chceme Vás veľmi pekne poprosiť o pomoc pre našu dcérku Nikolku na ceste za ďalšími pokrokmi.

Volám sa Ľubomíra Poláková a som maminou dvoch krásnych dcér Simonky a Nikolky. Bohužiaľ,ani jedna dcérka nemala to šťastie narodiť sa zdravá. Staršia Simonka sa narodila so zle vyvinutými črevami a má za sebou 4 operácie. Rok mala vývody z tenkého a hrubého čreva. Zostala jej polovica hr.čreva a chýba aj časť tenkého. Mysleli sme,že nič horšie sa nám nemôže stať.

Po piatich rokoch sa nám predčasne narodila Nikolka v 31.týždni tehotenstva s ojedinelou diagnózou chylothorax. Nedávali jej šance na prežitie. Ťažký štart do života a nedostatočné okysličenie mozgu nezostalo bez následkov a Nikolka bojuje s diagnózou detská mozgová obrna,neskôr sa pridružil aj detský autizmus. Nikolka včera oslávila svoje 12.narodeniny, no nerozpráva, nebehá a nehrá sa ako jej zdraví rovesníci. Je plne plienkovaná a kŕmená a denne musí absolvovať množstvo rehabilitácií, terapií a špeciálnej pedagogiky. Ale my rodičia a aj sestrička Simonka ju bezhranične ľúbime, nevzdávame sa a veríme že prídu ďalšie pokroky.  

Keďže sami vieme aká náročná je starostlivosť o inak obdarené dieťatko,snažíme sa aj my pomáhať ostatným rodinám s podobným osudom. Organizujeme charitatívne podujatia,kde sme vždy celý výťažok rozdelili týmto deťom. 

Teraz potrebujeme pomôcť aj my :-( Zbierame štuplíky,usilujeme sa o granty a projekty,no nepostačuje to.

Preto Vás z celého srdca prosíme o pomoc <3

Čas ide rýchlo a my potrebujeme čo najviac zapracovať na pokrokoch. Pretože keď už bude staršia,mozog už nie je taký plastický a úspechy prichádzajú len veľmi pomaly.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?