Menu

Životne dôležité rehabilitácie pre Mišku

Trvanie výzvy: 27. decembra 2022 - 20. novembra 2023

Cieľ výzvy

rehabilitacie v Adeli centre

Autor výzvy

Príbeh

Životne dôležité rehabilitácie pre Mišku

Malá Miška má Edwardsov syndróm. Pravidelne absolvuje rehabilitácie v Adeli, kde ju už veľa naučili a veľmi jej pomohli. Je to však veľmi finančne nákladné. Pomôžme malej Miške, veľkej bojovníčke naďalej navštevovať rehabilitácie, ktoré ju posúvajú vpred.

Sme mladá rodina s ťažko postihnutou dcérkou Miškou, ktorá má Edwardsov syndróm, je nevidiaca, nechodí, nerozpráva, trpí pravidelnými a častými epileptickými záchvatmi. Od narodenia bola vyživovaná cez sondu, na rehabilitáciách ju zdravotníci museli naučiť prehĺtať jedlo, no doteraz potrebuje pomoc a špeciálnu mixovanú stravu. Keďže sa sama nemôže pohybovať, potrebuje masáže, rehabilitácie a rôzne pomôcky a kvôli epileptickým záchvatom a slabej imunite často musíme navštevovať lekárov, čo vzhľadom k nášmu bydlisku a Miškinmu stavu nie je možné hromadnou dopravou - to znamená, že potrebujeme svoje auto alebo si auto požičiať.

Manžel pracuje, ja sa však musím 24-hodín denne venovať dcérke, preto nemôžem chodiť do práce.

Z manželovho platu a z príspevku, ktorý dostávam, splácame hypotéku, potom prídu na rad dcérkine potreby, či už hygiena - Miška stále vyžaduje starostlivosť ako bábätko, potrebuje špeciálne potraviny, výživové doplnky a lieky, aspoň čiastočné pravidelné rehabilitácie, pomôcky, a toto všetko stojí viac ako bežná starostlivosť o dieťa. Naše rodiny nám pomáhajú, ale sami žijú zo sociálnych dávok alebo minimálnych miezd.

Ďalšie informácie

Facebook
Žaneta Makulova

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?