Menu

Transplantácia vlastnými kmeňovými bunkami pre Alenku

Trvanie výzvy: 23. decembra 2022 - 20. októbra 2023

Cieľ výzvy

Moje dve deti potrebujú matku, ktorá sa o ne plnohodnotne postará a dá im aspoň krajšiu chvíľu, ako tú v bolestiach.  Byť tu dlhšie, krajšie, zmysluplnejšie, ako mi určuje choroba. Zastaviť progres SM, prinavrátiť mi silu a zdravie, pokiaľ sa dá. 

Autor výzvy

Príbeh

Transplantácia vlastnými kmeňovými bunkami pre Alenku

Alena má 39 rokov a od r. 2016 trpí ochorením Skleróza multiplex. 
Choroba ju postupne pripravuje o zrak, citlivosť dolných i horných končatín a pohyblivosť. Jej ochorenia sú v progresii a prejavy sú stále vážnejšie, no stále existuje možnosť priebeh ochorenia zvrátiť. Pomôžme Alenke s finančnými nákladmi pri liečbe ochorenia.

Aby som mohla zastaviť progresiu ochorenia ( zastaviť ochorenie ako také) potrebujem podstúpiť zákrok / transplantáciu vlastnými kmeňovými bunkami. Na celosvetovej úrovni a pod vedením vysokokvalifikovaných lekárov pre zahraničných pacientov sa vykonáva v Mexiku a v Rusku.V Mexiku stojí 100 000 Eur a v Rusku 50 000 Eur + plus náklady na letenku, víza, po transplantačná rekonvalescencia...Práve i na tento účel si zbieram finančné prostriedky . To vedomie, že nebudem môcť vidieť svoje dve deti, ani im nič povedať, ani k nim prísť, cítiť ich dotyk, pomôcť im, zabezpečiť ich, postarať sa o ne, je strašné! Prikladám podrobnejší aktuálny článok o mne:  https://mykysuce.sme.sk/c/23044719/alene-zivot-nici-zakerna-skleroza-multiplex-nadej-vidi-v-transplantacii-kmenovych-buniek.htmĎakujem Vám, Vaša pomoc je darom, pre nás všetkých. Vďaka ochotným ľuďom, môžem mať nádej i ja, že prestanem mať strach, že ochrnieme, oslepneme, zabudneme a nakoniec príliš skoro odídeme.Liečba je drahá, čas vzácny. 

Aktualizácie

Obdobie po transplantácií vlastnými kmeňovými bunkami .28. júl 2023

Transplatnáciu mám úspešne za sebou. Bližšie info tu: 

https://www.facebook.com/andreamikovatvjoj/videos/1417095142406946

https://www.facebook.com/alenka.knotek/

Zatiaľ som v období zotavovania sa po náročnom zákroku. Teším sa kedy budem môcť začať rehabilitovať, ale všetko chce svoj čas. 

Suma za transplantáciu bola 27.000 E, ale suma sa môže u jednotlivých pacientoch výrazne líšiť. Záleží, čo všetko bude musieť absolvovať ( transfúziu, dlžká pobytu, pri zhoršení - prevod na JIS...) Preto ani mne nevedeli dopredu povedať konečnú sumu, len približnú. 

Ešte ma čakajú 3-5 kontrol v ČR a kopec iných záležitostí, aby mi bolo dobre :)

Ďakujem Vám, že mi pomáhate k zdraviu, ako len najviac môže byť. 

Transplantácií vlastnými kmeňovými bunkami sa darí i v EU. KONEČNE!5. máj 2023

Možnosti transplantácie v EU, boli pre mňa doteraz uzavreté. Božia pomoc zaúradovala a ja som šťastná, že mám možnosť byť v ťažšom období transplantácie, rekonvalescencie bližšie pri rodine a medzi ľuďmi, ktorým budem z veľkej časti rozumieť.

02.05.2023 nastupujem na liečenie, zložené z troch fáz: Chemoterapia, odber kmeňových buniek, transplantácia. Udeje sa tak v krajine nám blízkej a priebeh bude nasledovný: 3 x hospitalizácia - ( v nemocnici budem ležať na etapy najprv dva dni, po týždni 5 dni, za tri týždne mesiac) Ďalej ma budú čakať min. 4 kontrola po zákroku. 

Je predpoklad, že by som sa mohla vtesnať do 40 000 Eur vrátane rekonvalescencie. 35 000 Eur sa mi podarilo spoločne i s Vami dať dokopy. Tak snáď, kroky k tomu, aby sa suma podarila vyzbierať úplne, už nebudú také náročné, ako doteraz.

Bližšie info nájdete na mojej https://www.facebook.com/alenka.knotek

Prajem krásny deň a ďakujem za priazeň.

S pozdravom 

Alena Knotek


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?