Menu

Ľudovít Palček v ťažkostiach

Trvanie výzvy: 29. decembra 2022 - 29. decembra 2023

Cieľ výzvy

byvanie, jedlo, vydavky

Autor výzvy

Príbeh

Ľudovít Palček v ťažkostiach

Predával som NOTA BENE pred Billou na Segnerovej ulici v Karlovej Vsi. Náhle sa mi zhoršilo zdravie a niekoľko mesiacov už časopis nepredávam. Chcel by som pozdraviť všetkých mojich zákazníkov a ľudí, ktorí ma podporovali a pomáhali mi a dať im vedieť, čo je so mnou.
Moje problémy sa zdanlivo začali kašľom, na ktorý nezaberali žiadne kvapky. Séria vyšetrení a hospitalizácia potvrdili vážne ochorenie. Nasledovala náročná liečba, po ktorej som bol veľmi zoslabnutý. Z nemocnice som sa vrátil na ubytovňu, kde som sa však o seba nedokázal sám postarať.

Tak sa mi pohoršilo, že som nemohol chodiť, nevládal som si nakúpiť, navariť, zle mi bolo, slabý som bol. Časopis som v tom čase už nepredával. Okrem dôchodku nemám žiadny príjem. Keby som mal z dôchodku zaplatiť ubytovňu, nič by mi neostalo. V spolupráci s Miestnym úradom Karlova Ves a časopisom Nota Bene som získal miesto v útulku sv. Lujzy, v ktorom sa starajú o chorých ľudí bez domova. Musím sa prispôsobiť podmienkam, aké teraz sú. Sám na ubytovni by som to už nezvládol. V tejto chvíli žiadam o umiestnenie v domove dôchodcov a dúfam, že sa mi to skoro podarí.Už mám za sebou tretiu liečbu a niekoľko liečebných cyklov me ešte čaká. Neviem, kedy sa mi polepší tak, aby som sa mohol vrátiť k predaju časopisu. Aspoň takto chcem všetkých srdečne pozdraviť. A poprosiť, ak by ste mi chceli nechať odkaz alebo nejake drobné, môžete to urobiť cez túto výzvu, cez ktorú zbieram finančnú pomoc v núdzi.

Aktualizácie

Blog25. apr 2023

Viac o mojom príbehu si môžete prečítať na nasledujúcom linku: https://dennikn.sk/blog/3341889/takto-si-starobu-nepredstavoval-cely-dochodok-minie-na-byvanie-a-jedno-teple-jedlo-denne/

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?