Menu

Pomôžme Ninke s DMO splniť jej sen, aby sa mohla postaviť na nožičky a chodiť

Trvanie výzvy: 17. januára 2023 - 17. januára 2024

Cieľ výzvy

Zabezpečiť aspoň čiastočne výdaje na Ninkine rehabilitácie, cvičenia a terapie, bez ktorých sa nebude môcť robiť pokroky.

Príbeh

Pomôžme Ninke s DMO splniť jej sen, aby sa mohla postaviť na nožičky a chodiť

Malá Ninka trpí DMO (detskou mozgovou obrnou) - kvadruparézou s pravostrannou prevahou. Ninka má sen, postaviť sa na nožičky a napredovať v tom, aby sa mohla čo najviac hýbať. Rehabilitáciami sa jej to darí. Tie musia byť ale na pravidelnej báze a pre rodičov sú veľmi nákladné. Pomôžme Ninke, aby mohla začať chodiť.

Ahojte všetci volám sa Ninka, mám 6 rôčkov a patrím do komplikovaného sveta s diagnózou "DMO". Život s detskou mozgovou obrnou nie je ľahký. Skutočná liečba nie je možná, môžu sa iba zmierniť dôsledky choroby, aby bol môj život čo najhodnotnejší. Viem, že nebudem dosahovať úspechy na športových, či vedomostných olympiádach. Mojim najväčším snom je "chodiť" a preto je pre mňa najdôležitejšia pravidelná a komplexná rehabilitácia, aby som aspoň malými krôčikmi napredovala dopredu. Za môj zatiaľ krátky život som absolvovala mnoho rehabilitačných pobytov a náročný medicínsky zákrok. Keď sa pýtam mojich blízkych, že kedy začnem konečne chodiť, ako iné detičky, tak odpoveď znie s nádejou v očiach, že keď sa budem snažiť a veľa cvičiť. Snažím sa zo všetkých síl, niekedy s úsmevom na tvári, inokedy s plačom, lebo moje telo má niekedy neposlúcha a nespolupracuje, tak ako by som sama chcela. Vďaka vašej finančnej podpore, z ktorej sa budú financovať pobyty, liečebné terapie, vzdelávacie terapie a špeciálne pomôcky napredujem, ale... Ale všetko je finančne náročné a nepokryje to všetko, čo potrebujem. Okolo seba mám veľa milujúcich ľudí, najmä moju maminku, ocina, bračeka a preto budem bojovať zo všetkých síl za lepší "ŽIVOT" .

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?