Menu

Pomoc pre Jankine očká, ktoré trpia silným zápalom prejavujúcim sa autoimunitným ochorením

Trvanie výzvy: 23. januára 2023 - 31. decembra 2023

Cieľ výzvy

Cieľom výzvy je vyzbierať požadovanú sumu, ktorá zahŕňa operácie a náklady na očnú starostlivosť (kontroly, kvapky, lieky, okuliare..)...odhadovaná suma je 8.000€

Autor výzvy

Príbeh

Pomoc pre Jankine očká, ktoré trpia silným zápalom prejavujúcim sa autoimunitným ochorením

Janka už pár rokov bojuje so zákernou chorobou, ktorá jej spôsobuje veľký zápal a bolesť v očiach následkom čoho je, že veľmi slabo vidí. Ochorením je veľmi obmedzená, nevie takmer nič robiť a prejde len so sprievodom. S polovičným invalidným dôchodkom je pre ňu veľmi náročné platiť všetky potrebné vyšetrenia, operácie a lieky. Dajme Janke nádej na zlepšenie stavu.

Ahojte, venujte prosím pár chvíľ nasledujúcim riadkom, naozaj sa mi to nehovorí ľahko... konečne som našla odvahu a silu povedať vám, aj do sveta o svojom zdravotnom probléme...Môj príbeh sa začal niekde pred rokmi, keď do môjho života vstúpila komplikovaná infekčná mononukleóza - spojená s Cyto-megalovirusom a Epstein-Barrow vírusom. Telo si po rokoch vypýtalo daň, tieto dva vírusy mi napadli oči a bunkovú imunitu, a prejavili sa ako zriedkavé a komplikované autoimunitné ochorenie - intermediálna uveitída oboch očí a s ňou spojené silné bolesti. Je to vnútro-očný zápal oka, najmä sklovca, v ktorom neustále prebieha zápalová aktivita spôsobená vlastným imunitným systémom, táto zápalová aktivita prebieha a prejavuje sa na mojom videní hutnými zákalmi, čiernymi bodmi v oku, ťahavými vláknami, zrnením a hmlovitým videním, skrátka nemožem sa pozerať, zaostriť a vôbec nevidím, takýto "pohľad" mám 24 hodín denne, už 3 roky.. Kedže výsledky na všetky systémové ochorenia sú negatívne, lekári sa nemajú čoho chytiť, takže nevedia ako ma majú liečiť... Neustáli kolotoč silných dávok steroidných kortikoidov, perorálne, infúzne, pichaním priamo do oka a kvapkaním extrémnym množstvom rôznych kvapiek, zatiaľ nepriniesol žiadny efekt a osoh, ale len následky nežiadúcich účinkov... pridružil sa mi šedý zákal, ktorý mi ešte viac skomplikoval diagnózu, (ešte viac mi rozmazal videnie), nakoľko ho nemožno operovať, pretože v očiach prebieha stále zápalova aktivita. Ďalej mi pribudli opuchy na sietnicach, zrasty na dúhovkách a nakoniec opuch na zrakovom nerve. Týmto ochorením a jeho následkami som úplne obmedzená, neviem si nič prečítať, upratať, uvariť, prejdem len so sprievodom, je to pre mňa ako mladého človeka hrozná frustrácia a obmedzenie. Čakajú ma operácie, ktoré budú finančne nákladné, a kedže mi štát uznal len polovičný invalidný dôchodok - 155Eur, tak si operácie a náklady snimi spojené, nemôžem dovoliť...bohužial s týmto ochorením si nemôžem nájsť ani len brigádu... už nepracujem 3 roky od prejavenia uveitídy... je to pre mňa ťažké aj z finančného hľadiska...Moja ubolená duša a uplakané oči sa rozhodli odhodiť hanbu a zábrany, a s pokorou vás priatelia, dobrí ľudia, prosím o pomoc v núdzi. Za každé jedno zdieľanie, každé jedno euro alebo hociaký finančný príspevok som a budem nesmierne vďačná. Všetky finančné prostriedky budú použité na liečebné procedúry, nákup liekov a s nimi spojené účely.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?