Menu

Pomoc pre jedno slniečko, Lucku, pre ktorú je každá terapia úspechom

Trvanie výzvy: 10. februára 2023 - 31. decembra 2023

Cieľ výzvy

Centrum Natália - terapie zamerané na logopédiu - orofaciálnu stimuláciu, zabehnuté terapie a rehabilitácie, poplatky lekárov, kúpa zdravotníckych potrieb pre Lucku, cestovné náklady.

Autor výzvy

Príbeh

Pomoc pre jedno slniečko, Lucku, pre ktorú je každá terapia úspechom

Dnešná situácia už kvôli financiám nedovoľuje, aby naša Lucka absolvovala terapie, ktoré jej pomáhajú v jej vývoji. Vďaka pokračovaniu v terapiách, ktoré má, budeme môcť ďalej bojovať. Veríme, že vďaka centru Natália v Hlohovci sa našej Lucke podarí pohnúť sa zase o krôčik vpred. Za každý príspevok pre naše slniečko Lucku ďakujeme.

Prosíme o pomoc pre našu Lucku. Lucka sa narodila 2.4. 2015 v 38 týždni tehotenstva. Hneď po pôrode sa začal jej boj s množstvom diagnóz, ktoré začali pribúdať. Lucka sa narodila s veľmi nízkou hmotnosťou 2 300g. Prvá z diagnóz znela: rázštep podnebia, následne vykĺbené bedrové kĺby. Na druhý deň nasledoval prevoz do Nitry, kvôli zápalu pľúc, potom prevoz na Kramáre. Tam dostala nekrotizujúcu enterokolitídu, ide o veľmi nebezpečné ochorenie tenkého aj hrubého čreva, ktoré často postihuje predčasne narodené detičky. Po vyliečení ju preložili na oddelenie patologických novorodencov, kde bola v závese 4 týždne kvôli uvoľneniu kĺbov. Následne jej nasadili Spiku. Lucka bola zasadrovaná od pása po členky 2x5 týždňov. Po úspešnom nastavení kĺbikov dostala ortézy. Ako 10 mesačná začala cvičiť Vojtovu metódu v Dunajskej Lužnej, v Martine a každý deň doma. Postupne sa začala plaziť, ale neštvornožkovala. 16.8.2018 sa po prvý krát postavila v postieľke. Na sviatok Pátra Pia 23.9.2020 jej úspešne zoperovali srdce aj plastiku tracheostomie. Koncom mája 2020 sme začali chodiť na skenar terapiu do Rovinky pri Bratislave, kde v roku 2022 pribudla aj Oxygena regenerans kyslíková masáž, ktorá Lucke prospieva. V januári 2022 sme začali s Hypoterapiou 2x za týždeň a výsledky sa dostavili za 2-3 mesiace. Dňa 29.8.2022 Lucka sama bez pridŕžania nábytku prešla z obývačky cez kuchyňu do spálne, čo bol neskutočný úspech a jeden veľký zázrak, za ktorý sme nesmierne vďační. Chôdza sa pomaly zlepšuje, ale Lucka stále nerozpráva a nadmieru sliní. Chodíme na logopédiu. Logopédiu má aktívne aj v špeciálnej škole zároveň s orofaciálnymi masážami. Chceli by sme skúsiť centrum Natália v Hlohovci a veríme, že tam našej Lucke pomôžu. Naďalej chceme pokračovať už v zabehnutých terapiách a preto prosíme o pomoc. Doteraz sme si všetky terapie platili sami ako sme len vedeli a mohli, no nakoľko je to v súčasnosti veľmi zaťažujúce, rozhodli sme sa požiadať o pomoc. Veríme, že vďaka centru Natália v Hlohovci sa našej Lucke podarí pohnúť sa zase o krôčik vpred a vďaka pokračovaniu v terapiách ktoré má, budeme môcť ďalej bojovať. Za každý príspevok pre naše slniečko Lucku ďakujeme.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?