Menu

Liečba kmeňovými bunkami pomôže Samkovi na nohy

Trvanie výzvy: 16. apríla 2023 - 31. decembra 2023

Cieľ výzvy

Cieľom výzvy je vyzbierať dostatok financií na zaplatenie liečby kmeňovými bunkami v zahraničí, vrátane cesty a pobytu.

Príbeh

Liečba kmeňovými bunkami pomôže Samkovi na nohy

Ahojte, volám sa Kristína a v mene mňa a mojej rodiny by som Vás chcela poprosiť o pomoc pre môjho mladšieho, 15-ročného brata Samka. Z jedného dňa na druhý sme si vypočuli, že má zápal miechy a neskôr aj zápal priečnych nervov a ďalšie diagnózy. Pravidelne absolvuje mnohé rehabilitácie, cvičenia a terapie, ale najviac by mu pomohla liečba kmeňovými bunkami, ktorá je ale veľmi nákladná. Pomôžte Samkovi postaviť sa znovu na nohy.

V jeden novembrový deň, keď sme trávili voľný čas s deťmi na snehu, mi mamka zavolala, že Samkovi sa z ničoho nič podlomili nohy, spadol a je hospitalizovaný. Takejto správe sa verí len veľmi ťažko, najmä ak bol brat dovtedy uplne zdravý a nemal žiadne zdravotné problémy. Športovo založený chlapec, ktorý od mala tancoval v tanečnej skole, snowboardoval, skejtoval, učil sa kiteboardovat a v podstate akúkoľvek dosku si hneď zamiloval (okrem tej na žehlenie samozrejme), dobrý v škole a obľúbený nielen medzi svojími rovesníkmi, ale aj deťmi a dospelými. Všetci sme dúfali a verili, že to nebude nič vážne, a že Samko bude o týždeň v poriadku. Avšak museli sme si vypočuť horšiu diagnózu, ktorou bola myelitída (zápal miechy), neskôr bol zistený aj zápal priečných nervov a ďalšie súvisiace diagnózy, na ktoré mu bola nasadená liečba. Po mesiaci hospitalizácie bol Samko prepustený do domácej starostlivosti, chodil na rehabilitácie do nemocnice, domov za nim chodil cvičiť fyzioterapeut a momentálne  je na rehabilitačnom pobyte v Kováčovej vo Zvolene. Samko sa pomaly lieči, avšak stále nedokáže chodiť a zdravotné problémy pretrvávajú. Samko by veľmi chcel absolvovať liečbu kmeňovými bunkami v Srbsku, prípadne v Bangkoku, (nakoľko len v týchto krajinách by ho vzali, kvôli jeho veku) no túto liečbu si momentálne moji rodičia nemôžu dovoliť, nakoľko stojí 25 000 eur a už len procedúry (ako hyberbarická komora, thera suite, plávanie, atď.) na ktoré Samko momentálne chodí, či spomínané cvičenia s fyzioterapeutom a rôzne prístroje ako napr. elektrostimulátor, ktoré sa kupovali stoja nemálo peňazí. Zároveň treba doplácať nemalé čiastky za pobyt a stravu pre sprievodnú osobu počas všetkých liečebných pobytov, ktoré Samko absolvuje. Vytvorenie zbierky je momentálne jediná cesta, vďaka ktorej by Samko mohol podstúpiť túto liečbu a to tiež len práve vďaka Vám!

Aktualizácie

Poďakovanie a nové informácie3. nov 2023

Milí darcovia

V prvom rade by sme vám všetkým chceli poďakovať. Ďakujeme zo srdca za každý jeden dar, ma to pre nás veľký význam. Zároveň vás obdivujeme za to, že aj v tomto nie ľahkom svete si dokážete spomenúť na niekoho iného,  pripadne vám- úplne cudzieho človeka a snažiť sa mu pomôcť.

Vzhľadom na to, že ubehol už skoro rok, odkedy Samko ochorel, považujeme za potrebné vás informovať o priebehu liečby a zdravotnom stave.

Čo sa týka toho, Samko absolvoval za ten necelý rok niekoľko rehabilitačných pobytov (Kováčová 2x, Hlohovec 3x Maďarsko-Šoproň ) a každý mesiac absolvuje 1 týždeň rehabilitačných cvičení v Liberte v Košiciach. Samko využil aj rehabilitácie a masáže hradené poisťovňou. 

V rámci liečby už 6ty mesiac berie preparáty Reconvel a práve v tejto kombinácii liečby preparátmi a cvičení vidíme veľké výsledky. Zároveň bol Samko už 2 krát skúšať oblek  Exopulse Mollii Suit, ktorý aktivuje svaly.  Oblek je potrebné používať pravidelne každý druhý deň a nakoľko už len pri skúške tohto obleku (60minut) bolo vidieť značne pokroky sme usúdili, že by bolo skvelé ak by tento oblek využíval pravidelne. 

Žiaľ, zatiaľ v blízkosti nie je  žiadne rehabilitačné zariadenie, ktoré by tento oblek malo v ponuke v rámci rehabilitácii.

Týmto by sme vám milí darcovia chceli dat vedieť, že sme sa po dlhom uvažovaní rozhodli v rámci najlepších úsudkov tento oblek zakúpiť a veríme, že s týmto našim rozhodnutím budete súhlasiť a dôverovať mu. Súčasťou obleku je riadiaca jednotka, ktorá sa nastavuje podľa aktuálnych potrieb a zároveň sa pravidelne každé tri mesiace prenastavuje, čo je už zahrnuté v cene. Cena obleku je približne 8200 eur. O konečnej sume vás budeme informovať novou aktualizáciou.

Liečbu kmenovymi bunkami zatiaľ úplne nezavrhujeme, ale nakoľko sa Samkov zdravotný stav pomaly zlepšuje, hľadáme menej invazíne spôsoby liečby, ktoré sú v konečnom dôsledku rovnako nákladné. 

 

Ďakujeme!


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?