Menu

Rodina v zúfalej situácii nedokáže prežiť bez pomoci

Trvanie výzvy: 15. mája 2023 - 15. mája 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Nákup potravín, hygienických potrieb, oblečenia a obuvi, nákup školských pomôcok, písacích potrieb, palivového dreva.

Autor výzvy

Príbeh

Rodina v zúfalej situácii nedokáže prežiť bez pomoci

Som zúfalá matka dvoch maloletých dievčat. Naša finančná situácia je mimoriadne zlá a bojujeme aj so zdravotným stavom môjho partnera. Keďže máme momentálne veľmi nízky prijem, je veľmi ťažké zabezpečiť deťom základné životné potreby. Veľmi si budeme vážiť každé jedno euro, ktoré nám pošlete.

    Dobrý deň prajem,

    opätovne sa obraciam na Vás o pomoc.  Sme v ešte ťažšej finančnej situácii ako predtým. Môj partner sa vrátil z väzenia. Naše dve dcéry a aj ja sme sa veľmi tešili z jeho návratu. Veľmi nám chýbal. Vtedy sme ešte nevedeli, ako sa zmenil jeho zdravotný stav. 

    Momentálne abstinuje, avšak má mimoriadne silné abstinenčné príznaky. Jeho zdravotný stav sa zhoršuje. Je pod dohľadom psychiatra. Pravidelne chodíme na kontroly. Snažia sa mu nastaviť vhodnú liečbu a lieky. Zatiaľ všetko len skúšajú. Efekt je často aj opačný, než by sme očakávali. Od liekov je mu zle. Je stále unavený. Psychiater po vyšetrení stanovil jeho diagnózy. Má paranoju, halucinácie, poruchy správania, silnú depresiu. Je stále nervózny, ľahko vybuchne. Od detstva mal problémy s nervami, ale neliečil sa až doteraz.

    Je neustále unavený, malátny, nevládze. Je nešťastný z toho, že nevládze pracovať. Celý život pracoval. Urobil všetko preto, aby sa o nás postaral finančne a, aby sme mali všetko. Teraz, keď vidí, že nič nemáme, trhá mu to srdce. 

    Všetko je na mojich pleciach. Starám sa o deti, o neho, o domácnosť. Nemám žiadnu pomoc. Hľadám si prácu, no zatiaľ, nemám šťastie. Náš mesačný príjem je momentálne vo výške 231,- € (dávka v hmotnej núdzi a prídavky na dve deti). To je málo pre štvorčlennú rodinu. Z tejto sumy sa nedá vyžiť.

    Peniaze potrebujeme hlavne na potraviny a na hygienické potreby. Blíži sa leto. Deti potrebujú letné oblečenie a obuv. Do školy potrebujú školské pomôcky, písacie potreby. Staršia dcéra dosť ťažko prežíva, že nemôže ísť na školský výlet. Leto, ale rýchlo prejde a už teraz myslím, na to čo bude v zime. Obávam sa, že nebudeme vedieť kúpiť si palivové drevo. Všetci sme už psychicky vyčerpaní z tejto situácie. Prosím, keď môžete, pomôžte nám. Veľmi si vážime každé jedno euro, ktoré nám pošlete.

    Ďakujem z celého srdca.

    Jana  


Aktualizácie

Poďakovanie darcom15. apr 2024

Naša zbierka sa pomaly blíži ku koncu, avšak naše problémy aj naďalej petrvávajú. Môj partner je stále v liečebni, sem tam príde domov na pár dní a ide naspäť. Je to veľmi náročné na psychiku. Chcem sa zamestnať, aktívne si hľadám prácu, všade posielam svoj životopis, no zatiaľ ma nezavolali ani na pohovor. 

Veľmi pekne ďakujem všetkým, ktorí sa o nás záujímajú a pomáhajú nám. Bez vás by sme to nezvládli. Ďakujeme.

Mama Jana, Vanesa a Melissa 

Ocko je naďalej v liečebni...16. jan 2024

Chcela by som sa poďakovať všetkým darcom, ktorí nás podporili. Náš život je, žiaľ, aj naďalej jeden veľký boj o prežitie. Môj partner je stále na psychiatrii, lieči sa, robí pokroky, ale má aj horšie dni. Je to veľmi ťažké. Toľkokrát som to už chcela vzdať, ale nemôžem. Moje deti ma potrebujú. Iny sú mojou hnacou silou. Vďaka nim dokážem žiť a bojovať. Ďakujem vám všetkým za každé jedno euro, ktoré nám posielate. Nesmierne si to vážim. Ďakujem a verím, že spolu to vzládneme. 

Jana 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?