Menu

Pobyt pri mori by chorým sestrám s cystickou fibrózou pomohol

Trvanie výzvy: 11. mája 2023 - 11. mája 2024

Cieľ výzvy

Cesta k moru

Príbeh

Pobyt pri mori by chorým sestrám s cystickou fibrózou pomohol

Rodina sa stará o dve dcéry, ktoré trpia cystickou fibrózou. Ochorenie postihuje viaceré dôležité orgány tela. Pribúdajú aj alergie a astma. Pomohol by im preto pobyt pri mori. Kde ale naň vziať v neľahkej situácii, v akej sa nachádzajú?

Dobrý deň.Na úvod Vám ďakujeme za prečítanie nášho životného príbehu. Nesmierne ťažká situácia nás trápi dlhé,dlhé roky .Avšak som veľmi šťastná za moje najdrahšie detičky,aj keď môj život a život mojej rodinky je ťažší a nosíme kríž,ktorý občas je ako niečo,čo sa snáď ani nedá uniesť. Máme dve úžasné dievčatká,ktoré trpia Cystickou fibrozou .Choroba im postihuje dôležité orgány a to pečeň,pľúca a pankreas Starostlivosť si vyžadujú 24 hod.preto už vyše 14 rokov nepracujem .Moja práca bola v  zdravotníctve aj keď som ju milovala ,Pan Boh vie prečo ma poslal tým smerom .Teraz viem ,že celé tie roky ,čo som doma sa starám najlepšie ako viem ,a hoc nepomáham iným ,moje dcérky sú moje pacientky .Dievčatá potrebujú denne niekoľko krát inhalovat ,rehabilitovat ci už dychovu alebo pohybovú rehabilitáciu.6krat denne potrebujú dostávať vysokokaloricku stravu .Užívajú vysoké dávky liekov .Chodievame na pravidelné kontroly (pneumolog, kardiológ, gastroenterolog, rehabilitácia, orl, diabetolog). Je to ťažké,ale zvykla som si na ten režim, len najhoršie je keď počujete zle spravy z vysetreni .Boli sme na magnetickej rezonancii  a mladšej dcérke potvrdili(zatiaľ len telefonická konzultácia)cirhozu a fibrozu pečene. No veľa krát nevladzem, keďže sama som prekonala mozgovy infarkt, zlyhanie srdca,emboliu pľúc. 

U mňa bol rebríček vždy postavený najprv zdravie a potom ostatné. Avšak  bez pomoci druhých sa to nedá zvládnuť a preto už niekoľko rokov sa obraciam o pomoc.Ak nie sú peniaze ,veľa krát to komplikuje aj zdravotný stav.

Dievčatá sa musia vyhýbať,dávať pozor a rešpektovať veľa vecí v zivote .No bez disciplíny to nejde. Jednou s pomoci, ktorú však žiaden lekár nepredpise je liečba pri mori. Kedže postupom času pribúdajú aj iné dg ako astma ,alergie,polypy.Je to jedna z najúčinnejších rehabitacii .

Preto Vás zo srdca prosím o pomoc pri tomto našom boji a prosím doprajte mojim dcérkam  to ,čo tak veľmi potrebujú.More.V ich prípade je to neskutočne veľa.Pre niekoho možn dovolenka ,ale pre moje deti veľká pomoc .Dievčatkám  to zdravie nevráti ,ale.pri ich liečbe veľmi pomôže. 

S obrovskou vďakou mama detí. 


Aktualizácie

Vrúcne poďakovanie 4. dec 2023

Zo srdca Vám ďakujeme za obrovské dary ,ktoré sme dostali.Nech Vám to bude doplatené dobrom ,zdravím..Pan Boh zaplať za všetko. PRAJEM POŽEHNANÝ ADVENTNÝ Čas.

Ďakujem za doterajšiu pomoc.23. okt 2023

Veľmi pekne ďakujeme za pomoc pre moje dcérky, a ešte Vás prosím ak by ste nám vedeli prispieť, budem veľmi vďačná. 

Srdečne ďakujeme všetkým darcom22. sep 2023

Ďakujeme za každú pomoc ,veľmi si vážime a zo srdca ďakujeme.Prajem hlavne zdravie ,je to najviac .

Srdečne ďakujeme 15. aug 2023

Ďakujeme za Vašu pomoc ,ak by ste nám vedeli pomôcť ešte budem Vám velmi ,veľmi vďačná. 

Ďakujeme za každú finančnú pomoc. 15. júl 2023

Milí darcovia, ďakujem za Vašu pomoc a zároveň prosím keď môžte pomôcť, budem velni vďačná. 

Poďakovanie 15. jún 2023

Ďakujem Vám milí darcovia a zároveň prosím kto môže pomôcť co i len kvapkou budem veľmi vďačná. 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?