Menu

Pre Martina je cvičiť základ, len keby to nebolo tak drahé

Trvanie výzvy: 15. mája 2023 - 15. mája 2024

Cieľ výzvy

Rehabilitácie, benzín, oblečenie a probiotika

Autor výzvy

Príbeh

Pre Martina je cvičiť základ, len keby to nebolo tak drahé

Iveta je matka, samoživiteľka. Stará sa o 21-ročného syna Martina, ktorý bol pri pôrode pridusený pupočnou šnúrou. Je na invalidnom vozíku a aby sa mu neskracovali šľachy, musí veľa a pravidelne cvičiť. Chuť by aj bola, no nie peniaze. Rehabilitácie totiž štát Martinkovi odmieta preplatiť.

Dobrý deň, opeť sa na Vás milí darcovia obraciam s prosbou o pomoc. Som matka samoživitelka, mám 21 ročného syna Martinka, ktorý je od narodenia ZTP. Pripôrode bol pridusený pupočnou šňúrou. Má diagnostikovanú detskú mozgovúobrnu-kvadruspastická forma. Každý rok s ním absolvujem niekolko rehabilitáciiktoré mu pomáhajú napredovať. Aj Keď je Martinko na invalidnom vozíku, má chuť cvičit a spevňovať svalstvo. Rád pozerá televízor a hrá sa z autami. Je velmi spoločenský. Já ako samoživitelka poberám opatrovatelský príspevok, Martinko mádôchodok a výživné. Bohužial minulý rok mi bol opatrovatelský príspevok snížený o 225euro, o ktoré sme převyšovaly životné minimum. Teraz nám ešte hrozí že prídem aj o príspevok na benzín. Maťko chodí do špecialnej školy a DSS, co mesačne platím, není to lacná záležitost, všade sa musíme dopravovať autom. Nájom, strava, lieky ( nie všetky sú hradené ZP) oblečenie obuv. Keď to všetkopoplatíme, na rehabilitácie ktoré sú drahé (neprepláca to ZP) nám už peniazeneostanú. Synovi tie rehabilitácie pomáhajú aby sa mu neskracovali šlachy nacelom tele. Na rehabilitácie chodíme do Banskej Bystrici, Piešťanoch a vHlohovci. S pozdravom, úctou a rešpektom mamina Iveta


Aktualizácie

Rehabilitácie v Hendi10. sep 2023

Ďakujeme vám darcovia ,Martin zvládol úspešne týždňový pobyt v Hendi v Piešťanoch,krásne ďakujeme za každú pomoc dobrým ludom.

Poďakovanie darcom15. aug 2023

Ďakujeme vám darcovia za každé jedno euro,ktoré ide pre Martinka na rehabilitácie,chceli by sme chodiť častejšie aby syn mohol napredovať,žiaľ financií mame málo a preto.si vážime každú pomoc od vás.

Rehabilitacie19. júl 2023

Martin zvládol cvičenie a ďalšie ho čaká v septembri, ďakujeme každému vopred za pomoc.

Rehabilitácie 23. jún 2023

Martin úspešne absolvoval rehabilitácie v B.Bystrici, ďakujeme vám darcovia vopred každému,kto mu pomôže, lebo potrebuje ďalšie cvičenia aby mohol mar lepšie výsledky. 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?