Menu

Prosím o pomoc pre môjho synčeka, ktorého čaká transplantácia kostnej drene

Trvanie výzvy: 7. júla 2023 - 7. júla 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Zvládnuť obdobie keď budem so synom bez mesacneho prijmu, aby som bola schopná uhradiť mesačné výdavky na chod domácnosti (uhradiť plyn, elektrinu, strava, cestovné, lieky pre syna ktoré neprepláca poisťovňa) aby sme nestratili teplo nášho domova a vedela synovi kúpiť školské potreby a poplatky v skole

Príbeh

Prosím o pomoc pre môjho synčeka, ktorého čaká transplantácia kostnej drene

Patrikovi bolo už v 8. mesiaci tehotenstva diagnostikované závažné hematologické ochorenie. Okrem toho ho trápi mnoho ďalších diagnóz. Momentálne čaká na transplantáciu kostnej drene. Jeho mama Patrícia sa o neho stará sama, a preto potrebuje pomoc s financovaním základných životných potrieb.

Milí potencionální darcovia, rada by som Vás oslovila o pomocnú ruku v našej ťažkej životnej situácii. Ste moja jediná nádej.

Dovoľte aby som sa Vám predstavila, volám sa Patrícia a mám 34 rokov a som slobodnou mamičkou 6 ročného synčeka Patrika. Môjmu synčekovi bola v 8.mesiaci jeho života diagnostikovaná Beta Thalasemia (hematologické ochorenie) a syndróm návratných horúčok PHAPA syndróm a v blízkej dobe ho čaká transplantácia kostnej drene. Paťko je od 8.mesiaca svojho života odkázaný každý mesiac na transfúziu krvi, pretože  mu klesá hemoglobínu a okrem toho má nulovú imunitu.

O Päťka sa starám sama. Vo februári 2021 podstupil punkciu kostnej drene a v júli 2021 nám lekárka z hematologickej-onkologickej ambulancii oznámila, že Paťko musí podstúpiť transplantáciu kostnej drene,nakoľko jeho kostná dreň nepracuje tak ako má. V novembri 2022 sme boli v NUDCH v Bratislave na trnasplantačnej jednotke kde nám pán primar zatial navrhol chelačnu liečbu,ktorá zatiaľ pomáha Patkovy zbavovať sa železa,ktorý ma enormne zvýšený, kvôli  častým trnasfuziam,ale i tak sa transplapacii nevyhneme. Svojho synčeka milujem nadovšetko na svete a diagnóza môjho syna má veľmi ako matku zraňuje. Veľmi sa o svojho synčeka  bojím, pretože ho čaká veľmi zložitý proces aby raz mohol byť ako iné zdravé detičky.Paťko je od februára 2021 ZTP.

Ako každá matka sa pre svoje dieťa snažím urobiť maximum,preto okrem toho,že do júla tohto roku poberám predĺžený rodičovský príspevok sa snažím pracovať na čiastočný úväzok ako telefonický operátor (homeoffice),bohuzial som na pn-ke kvoli mojim zdravotným problémom. Ale i tak moje príjmy nepokrývaju naše výdavky. Je veľmi  zložite a ťažké pracovať pri dieťati,ktoré vás potrebuje 24hod denne. Môj mesačný príjem je rôznorodý, aj kvôli tomu,že nie vždy sa mi podarí pracovať pri dieťati  4 hodiny denne,pretože s Paťkom niekoľkokrát  do mesiaca navštevujeme nemocnicu vzdialenú od nášho bydliska 40km,hematologicko-onkologicku ambulanciu v Banskej Bystrici,imunologicku ambulanciu v Martine a transplantáčnu jednotku v NUDCH v Bratislave. A bohužiaľ teraz to mam ešte ťažšie co sa týka financií kvôli tomu, že som na pn-ke,ktorá činí 170eur. Ale robím pre svojho syna maximum,pretože liečba môjho syna je veľmi nákladná,pretože užíva aj lieky,ktoré zdrav.poistovna nepreplaca a z rodičovského príspevku by som zvýšené náklady na cestovanie do nemocnice a jeho lieky  a chod domácnosti nikdy nepokryla.

Najhoršie je to,že som si 22.06. Tohto roku podala žiadosť o opatrovateľský príspevok a sociálna pracovníčka mi oznámila,že peniažky dostanem až v septembri,pretože to v našej vláde nedomysleli. Neviem si predstaviť ako zaplatím lieky synovi a zaplatím chod našej domácnosti keďže, dostanem iba pn-ku 170 eur. Patko ide do školy do 1.rocnika a mám nočnú moru ako zaplatím Patkovy školské potreby  a poplatky do skoly,lieky elektrinu plyn, stravu.

Preto by som Vás z celého srdca chcela poprosiť o pomoc pre môjho synčeka aby som mu vedela zabezpečiť základné potreby na život ale I do školy (aj keď výučba bude asi individuálna kvôli liecbe)nemam ani z coho synovi kupit lieky. Neviem si predstaviť ako to všetko zvládnem zo 170eur,keďže môj zdravotný stav mi nedovoľuje pracovať. 

Prosím o pomoc dobrých ľudí aby mi pomohli zvládnuť čas keď budem bez príjmu,keďže opatrovateľský príspevok dostanem až v septembri.Nemozeme prísť o teplo nášho domova a Patko nemôže byť bez liekov.

Chcem byť najväčšou oporou pre svojho syna a situácia,ktorá  nás v blízkej budúcnosti čaká ma ako matku samozivitelku neuveriteľne ničí i z toho dôvodu,že sa bojím o svojho syna ale I kvôli tomu ako ten čas bez mesačného príjmu uhradím všetky mesačne náklady  na domácnosť, Patkovu liečbu a školské potreby a poplatky v škole.

Môj synček je presná celým mojim vesmírom a je to najcennejšie  co v živote mám a preto vás úpenlivo prosím o pomoc pre Päťka aby sme zvládli preklenúť obdobie,ktoré nás čaká.

Ďakujem zo srdca za pomoc...

S veľkou vďakou a úctou 

Patrícia 


Aktualizácie

Prosba o pomoc24. apr 2024

Milí Naši Darcovia,

V prvom rade vám zo srdca ďakujeme, za vašu pomoc.Sme vďační za každú jednu pomoc.

So srdca vás prosím o pomoc.Je veľmi náročné byt jednorodic  so Ztp dieťatkom.

Prajem Vám to najdôležitejšie a to je zdravie.

S veľkou vďakou P+P


Prosíme úpenlivo o pomoc25. mar 2024

Milí naši darcovia ďakujeme vám za vašu pomoc.

Prosíme o pomoc ako jednorodic to mam so syncekom veľmi ťažké.Kedze sa blížia sviatky Prajem vám veselú veľkú noc a božieho požehnania.

Veľa zdravíčka.

Prosíme úpenlivo o pomoc23. feb 2024

Milí naši darcovia, v prvom rade by som Vám chcela poďakovať za vašu pomoc, veľmi si to vážime. 

Zároveň vás prosím o pomoc, máme teraz veľmi ťažké obdobie. Patkova imunita je veľmi slabá, je neustále chorý.

Neustále potrebuje lieky vitamíny. Prosím o pomoc, bez vašej pomoci to nezvládnem.

Prajem vám veľa zdravia.

S veľkou vďakou P+P.


Prosíme úpenlivo o pomoc23. jan 2024

Milí Naši Darcovia, 

Zo srdca vám ďakujeme veľmi si vážime vašu pomoc.Vaša pomoc je svetlom na trnistej ceste za Patkovym zdravím.

Zároveň by som vás chcela poprosiť o pomoc sme vďační za kazdy jeden dar.

Veľa zdravíčka P+P

Krásne požehnané sviatky21. dec 2023

Milí naši darcovia,Zo srdca by som vám chcela poďakovať za vašu pomoc,ste našim svetlom na našej trnistej ceste za zdravím. Veľmi si vašu pomoc vážim.

Úpenlivo by som vás zároveň chcela poprosiť o pomoc pre môjho synčeka.Bez vašej pomoci to nezvládnem.

Keďže mame ten čas Vianocny. Zo srdca vy som vám chcela popriať krasne,pokojne ,požehnané Vianoce.A nech sa vám vaše dobro k nám v dobro obráti,veľa zdravia to je to najdôležitejšie v živote.

S veľkou vďakou a úctou Paťka a Paťko 

Prosíme úpenlivo o pomoc21. nov 2023

Milí Darcovia,z celého srdca vám ďakujem za pomoc ale zároveň vás úpenlivo o ňu prosím.Viem aká je ťažká doba preto som vám vďačná za každú pomoc.je  veľmi ťažké sa o synčeka starať sama,ale bojujem najviac ako viem.

Ďakujeme za každú pomoc a prajeme vám to najhlavnejšie a to je zdravie.

P+P

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?