Menu

Spolu sme najsilnejší !

Trvanie výzvy: 13. júla 2023 - 13. júla 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Všetky financie budú použité na úhradu liečby, rehabilitácii, či potrebného vybavenia do domácnosti.

Príbeh

Spolu sme najsilnejší !

34-ročný Štefan bol prefesionálnym športovcom celý život. Venoval sa hádzanej, či zápaseniu. Žiaľ, utrpel poranenia, pri ktorých bola mechanicky poškodená krčná tepna, následkom čoho jeho mozog nebol dokrvovaný a okysličovaný. Jeho následky sú fatálne, a preto potrebuje pomoc s hradením liečby a potrebných rehabilitácii.

Števo má 34 rokov, pochádza z Košíc a žije so svojou priateľkou Miškou a dvoma psíkmi Larou a Lotou. 

Števo má vo svojom okolí obrovské množstvo naozajstných priateľov, s ktorými denno-denne trávil svoj čas. 

Podstatnou súčasťou jeho života bol šport. Števo bol študentom športového gymnázia, kde hrával hádzanú. Od detstva sa venoval zápaseniu a bol členom zápasníckeho klubu Lokomotíva. V dospelosti Števo vynikal v posilňovaní a posledný rok sa začal venovať profi zápaseniu MMA v klietke. Mal všetky predispozície v tomto športe naozaj uspieť a splniť si svoj dlhoročný sen.

8.5.2023, približne 3 týždne pred jeho prvým profesionálnym zápasom, ktorý sa mal konať na East Pro Fight v Košiciach Števo utrpel poranenie. Silný, neoblomný, veľký chlap s obrovským srdcom sa odrazu ocitol na ARO a bojoval o život.

Števovi bola mechanicky poškodená krčná tepna, následkom čoho jeho mozog nebol dokrvovaný a okysličovaný až po neuveriteľnú dobu 10 hodín… Narušením krvného obehu, Števo dostal ischémiu mozgu. Kvôli zvyšujúcemu sa tlaku v lebke a masívnemu opúchaniu mozgu mu museli odstrániť časť lebky. Následky boli fatálne … odumretie celej ľavej hemisféry. Pravá ruka a noha ostali nehybné.

Ani to však nebol koniec… 

Komplikácie pribúdali a dôsledkom narušenia krvného obehu sa Števovi v hrudnej aorte vytvorila krvná zrazenina, ktorá musela byť rozpustená a aorta vystužená stentom. Bohužiaľ, napriek práci lekárov sa zrazenina začala uvoľňovať a upchala cievy v nohách… V tento moment je Števo stále v umelom spánku, intubovaný a pripojený na pľúcnu ventiláciu. Kvôli upchatiu ciev v nohách pre záchranu Števovho života, museli lekári pristúpiť k prvej amputácii oboch nôh pod kolenom. Upchatie ciev však bolo masívne a nohy sa nehojili, preto Števo musel absolvovať druhú amputáciu dolných končatín, tentokrát v polke stehien.

Čakali by ste, že človek toho už viac nemôže zniesť? Mýlili ste sa …

Po celý čas Števo bojoval s ďalšími komplikáciami a to konkrétne opakovaným obojstranným zápalom pľúc, nehojacimi sa ranami, otravou krvi, neutíchajucími horúčkami a vysokým tlakom.

Ako však už viete, Števo je zápasník telom aj dušou, ktorý sa nikdy nevzdáva a bojuje.

Rodičia, kamaráti, priateľka Števovi verili. Ak je na svete niekto, kto to zvládne, tak je to práve on.

Boj ešte stále nie je vyhratý, nakoľko má problémy s hojením rán amputovaných končatín a ako ležiacemu pacientovi sa mu vytvoril dekubit, ktorý je potrebné ošetrovať. 

Cieľom zbierky, je Števovi pomôcť v jeho boji, aby sa mu podarilo dôjsť do vysnívaného cieľa a opäť sa zaradiť do bežného života. 

Avšak liečba je veľmi nákladná a bohužiaľ nie všetko poisťovňa v plnej sume prepláca. V najbližšej dobe bude navštevovať hyperbarickú komoru. Následne budú vyzbierané financie použité na liečbu, rehabilitačné pobyty, vybavenie domácnosti, vozík a protézy na nohy…

Števo má veľké srdce, jeho život nebol nikdy ľahký, avšak nikdy sa nevzdal. Svoju dobrosrdečnosť svojím blízkym a ľudom, ktorí to potrebovali s radosťou rozdával. Aktívne spoluorganizoval verejné zbierky a benefičné akcie na pomoc chorým detičkám, detičkám v detských domovoch a útulkom.

Teraz nastal moment, kedy pomoc potrebuje on. Budeme Vám veľmi vďačný za každý finančný príspevok, ktorým priložíte ruku k dielu, pričom dielo je v tomto prípadne ŽIVOT SAMOTNÝ. 

Ako Števo vždy hovorieval: „SPOLU SME NAJSILNEJŠÍ!”

Aktualizácie

Návrat k cvičeniu! 8. sep 2023

Ahojte milí priatelia ! 

naša cesta úspešne pokračuje. Števo je veľký bojovník odhodlaný pobiť sa so svojim najväčším súperom - osudom. 

Števo naďalej navštevuje hyperbarickú komoru, nedávno začal druhý cyklus. Liečba v hyperbarickej komore nám pomohla vyhrať boj nad nehojacími sa amputačnými ranami. Nohy sú definitívne zahojené. :) Taktiež preležanina je v tomto momente na dobrej ceste k zahojeniu. Na úplne obnovenie kože si však budeme musieť ešte chvíľku počkať. 

Novinkou u nás je Števov návrat k milovanému cvičeniu aj keď ide o trošku inú formu cvičenia ako bol zvyknutý. Celoživotná láska k pohybu a športu sa u ňho nezaprie :) poctivo cvičí a napreduje každý jeden deň. 

Napriek týmto veľkým malým pokrokom je Števo stále odkázaný na našu 24/7 starostlivosť. 

Samozrejme prikladáme pár fotiek z našich všedných dní :) 

Ďakujeme za nekonečnú podporu. 

SPOLU SME NAJSILNEJŠÍ! 


Naše prvé rande v hyperbarickej komore ! 3. aug 2023

Milí priespievatelia, 

Števo je už konečne doma. Začíname si zvykať na náš nový život. Je to zmena, nebudeme klamať, ale o to väčšiu chuť máme pracovať na zlepšení Števovho stavu. Števo stále bojuje s komplikovaným hojením amputačných rán a dekubitom. Pomaly ale isto sa to však zlepšuje. 

Konečne sa nám dnes podarilo prvý krát navštíviť hyperbarickú komoru. Dnes je deň, kedy nám začala liečba. Veríme, že to urýchli proces hojenia rán a dekubitu a hlavne pomôže mozgu. 

Naše prvé rande dopadlo na 1* a nedokážeme sa dočkať, keď uvidíme prvé pokroky.

Ďakujeme, že aj vy ste nám vašimi príspevkami umožnili túto liečbu. 

SPOLU SME NAJSILNEJŠÍ ! 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?