Menu

Terapie pre Samka

Trvanie výzvy: 5. augusta 2023 - 5. augusta 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Peniaze chceme použiť na terapie, ktoré momentálne absolvujeme a na ktoré nemáme finančné prostriedky. Chceli by sme podstúpiť terapiu na Kozyavkin klinike, liečbu kmeňovými bunkami, hipoterapiu a rozmýšľame aj nad hyperbarickou komorou a delfinoterapiou.

Autor výzvy

Príbeh

Terapie pre Samka

Ahojte, volám sa Samko a v októbri budem mať 4 roky. Moja mamka a celá rodina veľmi túži, aby tento príbeh zmenil môj život a pomohol mi napredovať vo viacerých oblastiach. Do roka som sa vyvíjal ako každé zdravé bábätko. Po roku môjho života sa začali so mnou diať zmeny. Prestal som sa hrať s hračkami, stratil som očný kontakt, prestalo ma zaujímať okolie a mnohé iné veci, ktoré predtým boli pre mňa prirodzené. Moja mamka začala mať obavy.

Ako každá matka som sa veľmi bála, no nevedela som v covidovom období presne identifikovať prečo zrazu nastali tieto zmeny a navyše som aj otehotnela. Nechávala som mu ešte čas, ale moje pocity rástli do bezmocnosti, preto som vyhľadala odbornú pomoc. Po rôznych vyšetreniach sme si odniesli diagnózu PAS - Detský autizmus. Autizmus je celoživotné postihnutie, ktorý ovplyvňuje spôsob, akým ľudia vnímajú svet a komunikujú s druhými. Prejavuje sa u každého individuálne a odlišne. Autizmus sa nedá vyliečiť. Každé dieťa potrebuje pre svoj rozvoj niečo iné. Náš Samko je momentálne neverbálny, ale my stále veríme, že to takto nebude...

Napriek tejto bolestivej správe sa snažíme robiť každý deň maximum a každý jeden malý pokrok nás veľmi teší a dodáva nám energiu robiť pre neho čo najviac. Žiaľ terapie, ktoré by sme chceli Samkovi dopriať nám dávajú finančne dosť zabrať a preto prosíme všetkých dobrých ľudí o pomoc. Veríme na zázraky a veríme, že Samko bude napredovať tak, že sa zaradí do bežného života medzi zdravé deti v MŠ a ZŠ. 

Ďalšie informácie

Facebook
Jana Sabanošová

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?