Menu

Ergoterapia - výstavba skleníka

Trvanie výzvy: 31. augusta 2023 - 31. mája 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Syn má svoj svet. Chcem mu umožniť mať svoj priestor, kde môže uniknúť od vonkajšej reality do vnútorného imaginárneho sveta, kde sa cíti bezpečne. Ergoterapia pomáha zlepšovať jemnú a hrubú motoriku, koordináciu tela, poskytuje pocit užitočnosti a radosť z tvorby. Trénuje si vytrvalosť, citlivosť i pamäť. Tento druh terapie napomáha k odpútavaniu sa od problémov, k pozitívnemu zamestnávaniu mysle, duševnej rovnováhe, k zmysluplnému tráveniu voľného času.

Príbeh

Ergoterapia - výstavba skleníka

Christián má 25 rokov a je autista. Už vyskúšal mnoho terapií a rehabilitácií, no skleník spojený s ergoterapiou, sa javí ako veľmi účinný spôsob, prostredníctvom ktorého by Christián mohol ďalej napredovať. Pomôžme spoločne Christiánovi, aby sa mohol posunúť vpred.


Dobrý deň,

s veľkou pokorou sa na Vás obraciam so žiadosťou o podporu pri vybudovaní skleníka na ergoterapeutické účely pre môjho syna Christiána, ktorý trpí poruchou autistického spektra. V skleníku bude jeden veľký záhon, kvetináče, senzorické podnety, vodná fontána, svetelne efekty. Preto je potrebné aj použiť sklo, nie polykarbonát. Sklo je špeciálne kalené a odolné. Použité budú sušené eurohranoly stáleho tvaru, ktoré sa nekrútia. Záleží mi na tom, aby bol skleník hlavne kvalitný a bezpečný aj z tohto dôvodu som zvolila podmurovku. 

Som presvedčená, že takýto projekt má pozitívny vplyv na jeho vývoj a kvalitu života. Christián má dvadsaťpäť rokov. Je autista s mentálnym postihnutím. Jeho život je plný prekážok, ktorým čelí každý deň. Vybudovanie skleníka zahŕňa potrebu špecifických podnetov a prostredia, ktoré mu umožnia rozvíjať jeho zručnosti a schopnosti v jemnej motorike, v komunikácii a v sociálnom kontakte. Ergoterapia sa ukázala ako účinný spôsob, ako mu pomôcť dosiahnuť tieto ciele. Vytvorenie skleníka, by slúžilo ako priestor na ergoterapiu pre syna a podobné deti. Tento skleník by bol vybavený rastlinami a inými stimulujúcimi prvkami, ktoré by pomohli u Christiána rozvíjať jemnú motoriku, zlepšovať komunikačné schopnosti a rozvíjať zmysly. Toto prostredie by bolo pre neho priaznivé a bude mať pozitívny vplyv na jeho sebavedomie a sociálne zručnosti. Vybudovanie takéhoto skleníka stojí 3000,- €. V mojich finančných možnostiach nie je možné, aby som  skleník financovala z vlastných zdrojov. Poberám opatrovateľský príspevok na syna.  Nie je normálne, že sme sa ako krajina dostali do stavu, kedy sa štát spolieha na to, že to takýmto spôsobom môžu rodičia chorých detí ťahať z roka na rok stále zas a znova. Nie je normálne, že musíme prosiť o hlasovanie za naše projekty, aby sme dostali nejaký ten grant. Je to únavné a neudržateľné. Vám, ktorí tomuto celému rozumiete a nezatvárate oči, keď vidíte prosby, ale robíte možné i nemožné. Ďakujem.

S úctou

Petrikovicova Kunovska


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?