Menu

Preplatenie nákladov na pohreb pre moju mamku

Trvanie výzvy: 5. októbra 2023 - 5. októbra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Týmto by som Vás chcel poprosiť o akúkoľvek aj malú pomoc pri preplatení poslednej rozlúčky s mojou mamou. Veľmi som si želal, aby mala dôstojný a pekný pohreb. Ďakujem vám.

Autor výzvy

Príbeh

Preplatenie nákladov na pohreb pre moju mamku

Roman má 24 rokov, je študentom Súkromnej strednej odbornej školy pedagogickej a sociálnej v Košiciach, odbor pedagogický asistent. Vyrastal v detskom domove neskôr býval v krízovom centre. Hoci sa o neho mama nevedela postarať, za posledné obdobie sa veľmi s Romanom zblížili. Maminu však trápili vážne zdravotné problémy, v dôsledku ktorých nedávno podľahla. Pomôžme Romanovi zaplatiť dôstojný pohreb svojej mame.

Ako malé dieťa som bol často chorľavý a moja mama nevedela zabezpečiť podmienky pre moju výchovu. Z toho dôvodu som vyrastal v detskom domove a strávil som tam detstvo až do mojich osemnástich narodenín. Ako dospelý som sa po odchode z detského domova musel postaviť na vlastné nohy. Býval som v krízovom centre, pokračoval v štúdiu, pracoval na čiastočné úväzky a chodil na brigády. Po celú dobu som vedel, kto je moja mama. Môj vzťah k nej bol komplikovaný. Nevychovala ma, nevyrastal som pri nej, a často som si kládol otázky, či mohla pred rokmi urobiť niečo inak. Či vedela a mohla zabrániť nášmu odlúčeniu. Za posledné roky sa náš vzťah obnovil, stretávali sme sa, chcel som byť mame na blízku. Mal som však podozrenie, že s mamou niečo nie je v poriadku, a začal som sa pýtať. Nechcela mi prezradiť, čo ju trápi. O jej zdravotných problémoch som sa dozvedel až od ľudí z jej okolia. Snažil som sa mame pomôcť najviac, ako som vedel. Bol som pri nej, keď zomierala v nemocnici, prosil som ju, aby ostala pri mne, aby ešte neodchádzala. Stisla mi ruku a usmievala sa na mňa, ale nepočúvla ma a navždy odišla.

 Mama ja som ti už dávno odpustil a ľúbim Ťa.

 Tvoj syn Roman.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?