Menu

Imunoliečba pre maminu Ivanku

Trvanie výzvy: 3. októbra 2023 - 6. mája 2024

Cieľ výzvy

Imunoterapia Keytruda 17 dávok

Autor výzvy

Príbeh

Imunoliečba pre maminu Ivanku

Našej maminke 3 dcér, z toho jedna má len 15 rokov, diagnostikovali Adenokarcinóm žalúdka v januári 2023, po následnej agresívnej chemoterapii jej vyoperovali celý žalúdok a bolo zistené rozšírenie karcinómu aj počas brania chemo. V tele stále prítomné rakovinové bunky je možné potlačiť len Imunoterapiou, ktorú nám poisťovňa zamietla.

Ahojte kamaráti, známi aj neznámi!!

Obraciame sa na Vás všetkých s obrovskou prosbou, akú sme doposiaľ na nikoho nemali. Našej mamine Ivanke 56 ročnej vitálnej, stále mlado vyzerajúcej a zdravo žijúcej bol diagnostikovaný Adenokarcinóm žalúdka. Po náročnej a agresívnej chemoterapii, ktorá mala zabezpečiť zmenšenie nádoru, nasledovala operácia. Vyoprerovaný bol celý žalúdok aj s uzlinami, následne urobená laváž, v ktorej sa zistilo že rakovinové bunky sú už aj na pobrušnici. Nádor sa počas celej chemo rozširoval, takže pooperačná chemoterapia by nemala žiaden zmysel ani význam. Z histológie bolo zrejmé, že nádor je rýchlorastúci a agresívny MSI-H.

Po vyjadrení chemoterapistu, že jedinou nádejou na život je Imunoterapia, sme podali žiadosť na zdravotnú poiťovňu a v obavách čakali či našej mamine schvália túto liečbu. Žiaľ, čo človek najmenej čaká sa stalo skutočnosťou. Imunoterapia bola zamietnutá a vyjadrenie prečo? Vraj nespĺňa indikáciu tento liek na jej diagnózu!! Čo nie je pravda, pretože priamo v príbalovom letáku sme našli presne jej diagnózu. Takže otázka prečo, stále zostáva visieť vo vzduchu. Prečo môžu rozhodovať o tom, kto bude a kto nebude žiť?

Imunoterapia pre našu maminu stojí 4000 eur jedna dávka, každé tri týždne. Po najnovšom vyjadrení onkológa, by mala mamina brať Keytrudu 1-1,5 roka čo je 17 dávok na ROK a to je skoro 70tisíc eur ROČNE čo je neúnosné pre bežného človeka. 

Nie je pre nás iná možnosť ako spraviť zbierku pre našu maminu, babičku a kamarátku Ivanku. Preto by sme chceli Vás, všetkých dobrých ľudí poprosiť, aby ste prispeli čo i len málom na liečbu Imunoterapiou pre Ivanku a pomohli jej tak zachrániť život.  Aby mohla s nami, jej dcérami a vnúčatkami žiť ešte plnohodnotný život a hlavne, aby mohla pomôcť našej najmladšej sestre Sárike, ktorá má len 15 rokov, pripraviť sa na život.

Z celých sŕdc ďakujeme za každú jednu pomoc.

Dcéry Nikol, Sabi a Sárika a v prvom rade naša mamina Ivanka

Aktualizácie

Ukončenie výzvy - zmena zdravotného stavu maminy6. máj 2024

Milí darcovia,

po najnovšom vyjadrení chemoterapeuta mamina musí znova absolvovať chemoterapiu. V bruchu a na bránici sa objavili metastázy, takže bola imunoterapia neúčinná. Vzhľadom k zmene našej situácie, túto výzvu ukončujeme. Finančnú pomoc mamina však naďalej potrebuje, pretože zdravotná starostlivosť je pre ňu finančne náročná, preto vytvoríme na stránke LudiaLudom novú výzvu, cez ktorú nás budete môcť naďalej podporiť. Ďakujeme.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?