Menu

Imunoliečba pre maminu Ivanku

Trvanie výzvy: 3. októbra 2023 - 3. októbra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Imunoterapia Keytruda 17 dávok

Autor výzvy

Príbeh

Imunoliečba pre maminu Ivanku

Našej maminke 3 dcér, z toho jedna má len 15 rokov, diagnostikovali Adenokarcinóm žalúdka v januári 2023, po následnej agresívnej chemoterapii jej vyoperovali celý žalúdok a bolo zistené rozšírenie karcinómu aj počas brania chemo. V tele stále prítomné rakovinové bunky je možné potlačiť len Imunoterapiou, ktorú nám poisťovňa zamietla.

Ahojte kamaráti, známi aj neznámi!!

Obraciame sa na Vás všetkých s obrovskou prosbou, akú sme doposiaľ na nikoho nemali. Našej mamine Ivanke 56 ročnej vitálnej, stále mlado vyzerajúcej a zdravo žijúcej bol diagnostikovaný Adenokarcinóm žalúdka. Po náročnej a agresívnej chemoterapii, ktorá mala zabezpečiť zmenšenie nádoru, nasledovala operácia. Vyoprerovaný bol celý žalúdok aj s uzlinami, následne urobená laváž, v ktorej sa zistilo že rakovinové bunky sú už aj na pobrušnici. Nádor sa počas celej chemo rozširoval, takže pooperačná chemoterapia by nemala žiaden zmysel ani význam. Z histológie bolo zrejmé, že nádor je rýchlorastúci a agresívny MSI-H.

Po vyjadrení chemoterapistu, že jedinou nádejou na život je Imunoterapia, sme podali žiadosť na zdravotnú poiťovňu a v obavách čakali či našej mamine schvália túto liečbu. Žiaľ, čo človek najmenej čaká sa stalo skutočnosťou. Imunoterapia bola zamietnutá a vyjadrenie prečo? Vraj nespĺňa indikáciu tento liek na jej diagnózu!! Čo nie je pravda, pretože priamo v príbalovom letáku sme našli presne jej diagnózu. Takže otázka prečo, stále zostáva visieť vo vzduchu. Prečo môžu rozhodovať o tom, kto bude a kto nebude žiť?

Imunoterapia pre našu maminu stojí 4000 eur jedna dávka, každé tri týždne. Po najnovšom vyjadrení onkológa, by mala mamina brať Keytrudu 1-1,5 roka čo je 17 dávok na ROK a to je skoro 70tisíc eur ROČNE čo je neúnosné pre bežného človeka. 

Nie je pre nás iná možnosť ako spraviť zbierku pre našu maminu, babičku a kamarátku Ivanku. Preto by sme chceli Vás, všetkých dobrých ľudí poprosiť, aby ste prispeli čo i len málom na liečbu Imunoterapiou pre Ivanku a pomohli jej tak zachrániť život.  Aby mohla s nami, jej dcérami a vnúčatkami žiť ešte plnohodnotný život a hlavne, aby mohla pomôcť našej najmladšej sestre Sárike, ktorá má len 15 rokov, pripraviť sa na život.

Z celých sŕdc ďakujeme za každú jednu pomoc.

Dcéry Nikol, Sabi a Sárika a v prvom rade naša mamina Ivanka

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?