Menu

Delfinoterapia pre Adamka

Trvanie výzvy: 11. septembra 2023 - 11. septembra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Absolvovať delfinoterapiu v Truskavci

Autor výzvy

Príbeh

Delfinoterapia pre Adamka

Malý Adamko sa narodil ako zdravý chlapček priamo na Valentína. Žiaľ po očkovaní mu diagnostikovali autizmus. Adamko má za sebou už veľa rehabilitácií, terapií, cvičení. Pravidelne chodí na hipoterapiu a už tri krát absolvoval delfinoterapiu. Po nej si jeho mamina všimla významný pokrok. Preto by ju radi absolvovali znovu. Je to však finančne veľmi nákladné. Pomôžme Adamkovi napredovať.

Dobrý deň, volám sa Denisa a som mamou chlapčeka Adamka, ktorý je autista. Priblížim pár vetami Adamka. Má 6 a pol roka. Je to náš druhý syn, vytúžený a narodil sa nám presne na Valentína. Zdravý, krásny všetko ako má byť. Bol poslušný, spinkal, rástol, vyvíjal sa, ako zdravé dieťatko, nemal žiadne zdravotné problémy. Tie nastali po očkovaní, keď mal Adamko rok a pol. Prišlo očkovanie MMR, ktoré jeho malé telíčko nezvládlo. Prestal rozprávať, stratil očný kontakt, nevládal chodiť, neprejavoval žiadne emócie, bol mysľou úplne inde. Naše zdravé dieťa sa nám zrazu menilo pred očami. Pred 2. narodeninami sme sa dozvedeli od neurologičky, že sú to príznaky autizmu. Bol to pre nás šok, nikdy sme o autizme nepočuli, ani nepoznali niekoho s takouto diagnózou. Začal kolotoč vyšetrení ako psychologické, logopedické, genetika, metabolické, pedopsychiatrické, centrá pre takého deti. 

Prešlo veľa času a do dnešného dňa sme s Adamkom vyskúšali rôzne terapie ako dr. Veľ, fekálna transplantácia, apiterapia, neurorehabilitačný pobyt v Giraltovciach, kde sa chystáme v oktobri už 2. krát, vitamínové doplnky a súkromné centrá, kde s Adamkom pracujú.  Pravidelne chodíme na hipoterapiu, kde sa Adamkovi páči. Verila som a stále verím, že všetko to čo sme už urobili, absolvovali má zmysel, a že Adamko bude napredovať a robiť pokroky. Snažíme sa komunikovať prostredníctvom kartičiek. Adamko nastúpil do ŠMŠ pre autistov v KK, kde ho budem voziť každý deň, kedže nepracujem a poberám na Adamka opatrovateľský príspevok. Každý rok v lete cestujeme k delfínom, nedávno sme boli na treťom pobyte a všimli sme si u Adamka zmeny. Pekne čakal na terapiu, bol pokojný, pekne spolupracoval, pri sonare nevystrájal a to predtým na terapiách nerobil. Preto by sme chceli absolvoať delfinoterapiu aspoň 2 krát do roka.

Rozhodla som sa opäť napísať túto výzvu, lebo chceme Adamkovi pomôcť zaradiť sa medzi zdravé deti a do bežného života. Najviac si želáme, aby začal rozprávať, aby nás chápal, aby porozumel tomu, čo od neho chceme. Veľmi si to želáme. 

Chceli by sme poprosiť všetkých srdečných ľudí o finančnú pomoc, aby mse mohli absolvovať delfinoterapiu. Ďakujeme všetkým, ktorí sa nám rozhodnú pomôcť. Zo srdca ďakujeme

Ďalšie informácie

Facebook
Denisa Dufalová

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?