Menu

Duša vie bolieť viac ako telo

Trvanie výzvy: 9. októbra 2023 - 9. októbra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Účelom tejto výzvy je získanie aspoň čiastočnej finančnej pomoci na docielenie sumy, ktorú zariadenie, ktoré už poznáme, požaduje za šesť týždňov skutočne kvalitnej liečby.

Autor výzvy

Príbeh

Duša vie bolieť viac ako telo

Myslím, že Jana namaľovala obrázok o svojom zúfalstve, ktorý hovorí viac, ako by povedala fotografia. Ďakujeme za každý dar, ktorý dopomôže Jane k liečebnému pobytu v kvalitnom psychiatrickom sanatóriu v zahraničí. Ide o sumu, ktorú by sme sami nezvládali zaplatiť. Ďakujeme.

Dobrý deň všetkým ľuďom, ktorí nevytesňujú psychiatrických pacientov na okraj spoločnosti. Moja partnerka sa roky lieči na viaceré psychiatrické diagnózy. Prosím každého, kto pozná ťažké podmienky slovenských psychiatrických liečební o akýkoľvek finančný príspevok na liečenie pre moju priateľku v zahraničí. Budem vďačný za každý dar, ktorý dopomôže k liečeniu v dôstojných podmienkach. Mám na mysli konkrétne sanatórium, ktoré už pozná z minulosti. Je to pozitívne, pokojné a hygienické miesto s krásnym interiérom, jazierkom s rybičkami upravenou zeleňou. Park je miesto, kde sa  pacienti viac krát denne stretávajú, cvičia jogu, rýchlochôdzu, čítajú alebo len jednoducho oddychujú a rozprávajú sa. Sú tu skutoční odborníci, lekári aj psychoterapeuti a sestričky sú skvelé. Profesionálne, disponibilné, milé a vždy pre pacienta. Nikdy tu nie je krik. Nechýba tu technické, zobrazovacie a laboratórne vybavenie. Pacient tu nie je zabudnutý a stratený. Cíti sa ako priorita a cíti sa chránený. Hľadáme možnosti ako sa tam vrátiť. A hlavne vrátiť sa do života.

Ďakujeme vám. Všetkým ľuďom s pochopením.

Aktualizácie

ĎAKUJEM VÁM Z ODDELENIA25. apr 2024

V poslednom čase sa môj stav podstatne zhoršil a moje myšlienky boli samozničujúce. Preto som skončila na oddelení. Dúfam, že tu nepobudnem dlho, lebo je to akútne oddelenie a nie sú tu žiadne aktivity, iba ťažkí pacienti a strašná nuda.

Ďakujem Vám moji milí spolužiaci Lubi, Jani, Alenka. Ďakujem za mimoriadne štedrý príspevok od Denisky. Dúfam, že sa uvidíme, ako si mi uviedla. Ďakujem ale aj za symbolické 1 Euro. A Patriček aj ja Ťa veľmi ľúbim slniečko moje.

Ďakujem a nezabudnite14. mar 2024

Milí darcovia a priatelia, 

Ako každý mesiac sa Vám ozývam s aktualizáciou. Určite ste si všimli, že do mojej zbierky už dlhší čas nepribudol žiadny príspevok. K mojej už aj tak dosť ťažkej depresii, sa pridružilo ochorenie, s ktorým sa trápim už dlhé týždne a zatiaľ mi nevie nikto pomôcť. Preto sa zbierke nevenujem a v najbližšom čase ani nebudem. Nevládzem.

Vaše peniažky mám uložené na zvlášť účte, z ktorého nečerpám žiadne prostriedky. Moja výzva ostáva otvorená, takže ak si niekto spomenie, nezabudol a pošle príspevok, budem vďačná. Nateraz sa ale odmlčím. Ďakujem Vám všetkým, pozdravujem a prajem všetko dobré.

Jana

Jedno veľké valentínske ďakujem14. feb 2024

Milí moji darcovia a priatelia, známi aj neznámi. 

Konečne je tu deň, jediný do mesiaca, kedy môžem poďakovať všetkým mojim dobrodincom, od prvého po posledného, za každú pomoc a za každé euro. 

Najmä jednej úžasnej rodine z domu pod staručkou čerešňou. 

Rada by som napísala niečo radostné a pozitívne. Ale nemám dobré správy. Moje sanatórium je natoľko premorené Covidom, že už prijímajú ľudí bez testovania, aj keď sú zdraví, pokiaľ im ide o život, alebo nevedia viac znášať realitu. Poradovník, ktorý je už aj tak nekonečný sa tak posunie do aleluja, neviem kam.

Som z toho dosť zlomená, ale neostáva mi iné ako čakať a šetriť si ďalej peniažky.

Ešte raz úprimne ďakujem za všetko, čo pre mňa robíte,

a prajem vám všetkým s láskou prežitý tento deň pre zaľúbených, ale aj každý ďalší...

Jana

Šťastnejší nový rok15. jan 2024

Prajem šťastný nový rok všetkým darcom, dobrodincom a všetkým ľuďom v nadácii, ktorí nám pomáhajú.            A šťastnejší rok ako ten predošlý pre nás, ktorí túto pomoc potrebujú a dostávajú. 

Vždy mám na pamäti Einsteinov citát, ktorý hovorí, že život je kreslenie bez gumy. Človek by tak veľmi chcel a potreboval vrátiť čas. Zmazať to zlé a pomýlené a urobiť veci inak a po novom. Ale tak to nefunguje. Taká guma nie je.

A preto nám iba ostáva v novom roku, s novými silami zabojovať o svoje šťastie, ktoré život nerozdelil všetkým ľuďom rovnako. 

Všetkým darcom zo srdca ďakujem.

Zároveň, chcem aspoň prostredníctvom tejto aktualizácie všetkým Vám venovať obraz, ktorý som namaľovala, je to novoročný dar pre všetkých.

                                                                                                 Veľa šťastia

ČLOVEK ĽUĎOM14. dec 2023

Milí darcovia.

Raz do mesiaca mám možnosť aktualizovať svoju výzvu.

Zastavte sa preto, prosím, na chvíľu v tomto predvianočnom zhone, pretože tento priestor by som chcela znovu venovať vám. Všetkým známym aj neznámym, každému, kto prispel ako vedel a mohol, najmä malej komunite s veľkou empatiou, ktorá zvlášť obohatila moju zbierku.

Nakoľko už tento rok nebudem mať možnosť prihovoriť sa vám, chcem vám zaželať šťastné, štedré a požehnané Vianoce a ten najväčší dar, čistú hlavu.

Ešte raz vám všetkým ďakujem. Ľudia s veľkým srdcom.l

ĎAKUJEM10. nov 2023

Ďakujem všetkým tým skvelým ľuďom, z ktorých mnohí ma ani nepoznajú, za početné príspevky, bez ohľadu na sumu a za povzbudivé slová. Vážim si to. Pozdravujem vás a ešte raz ďakujem.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?