Menu

Pomoc pre Katku pri liečbe onkologického ochorenia

Trvanie výzvy: 17. októbra 2023 - 31. decembra 2023

Cieľ výzvy

Zbierka finančných prostriedkov na liečbu rakoviny prsníka

Autor výzvy

Príbeh

Pomoc pre Katku pri liečbe onkologického ochorenia

Milí priatelia, prosíme o pomoc pre našu Katku! Keď nám nepomôže štát, veríme, že aspoň dobrí ľudia! Prispejte prosím k zbierke na Katkinu liečbu! Katke diagnostikovali onkologické ochorenie, rakovinu prsníka. Lekárom stanovenú liečbu liekom Keytruda však zdravotná poisťovňa odmietla preplatiť, pretože terapeutická liečba indikovaná na toto ochorenie nie je. Pomôžme Katke s úhradou tejto náročnej liečby.


Drahí priatelia,

obraciam sa na vás s prosbou o pomoc pre našu milovanú kamarátku Katku, ktorá momentálne čelí jednému z najťažších bojov v jej živote.

Tento rok na bežnej pravidelnej preventívnej prehliadke, zo dňa na deň, bola Katke diagnostikovaná rakovina prsníka. Odvtedy podstupuje náročnú onkologickú liečbu. Napriek všetkým ťažkostiam a prekážkam sa nevzdáva a bojuje s odhodlaním a pozitívnym výhľadom na výsledok. A má prečo... Katka je bojovníčka, matka 2 – ročnej dcérky, novomanželka, dcéra a priateľka, ktorú všetci veľmi ľúbime, a ktorú by sme mali radi ešte veľa rokov medzi nami. A v neposlednom rade je najsrdečnejší človek, ktorý si zaslúži žiť ešte veľmi dlho!

Krátko po diagnostikovaní tejto hroznej choroby sme sa od ošetrujúceho onkológa dozvedeli o imunologickej liečbe s názvom Keytruda. Tento liek predstavuje veľkú nádej, pretože bol schválený aj pre triplenegativny karcinom prsnika, ktorý postihol našu Katku. No žiaľ, nie na Slovensku. Naša zdravotná poisťovňa na rozdiel od iných krajín, túto drahú liečbu neprepláca!!! Je neskutočne frustrujúce, že v iných európskych krajinách, zopár desiatok kilometrov ďalej, by Katke preplatili tento liek, no u nás nie. Vieme, že Keytruda by mohla byť jej poslednou šancou na uzdravenie.

Katka a jej rodina sa preto rozhodli hradiť liečbu svojpomocne. Každá jedna dávka Keytrudy stojí 4000 € s DPH. Katkine výsledky ukázali, že liečba zaberá a svitla nádej na uzdravenie.

Na dlhodobé financovanie tejto liečby už však aktuálne nemajú dostatok prostriedkov. Celá rodina už minula všetky svoje celoživotné úspory a vzdala sa istôt (Katka predala svoj byt a po vyplatení hypotéky jej ostalo na zopár dávok Keytrudy), preto sa obraciame na vás dobrých ľudí, našich priateľov, so žiadosťou o finančnú pomoc.

Doba je ťažká a každý počíta každé euro, no veríme, že spoločnými silami dokážeme pomôcť Katke v jej boji s touto hroznou chorobou. Každý príspevok, aj keď iba zopár eur, je cenný a dúfame, že aspoň finančným príspevkom na liečbu prinesieme Katke nádej v pokračovaní náročnej liečby. Ona to musí zvládnuť aj psychicky.

Prosíme vás z celého srdca, aby ste sa pripojili k našej zbierke a pomohli nám podporiť Katku v jej boji o život. Každý dar je dôležitý a prinesie nám nádej, že Katka bude môcť pokračovať v ceste za uzdravením.

Ďakujeme vám za podporu a súcit v tejto ťažkej chvíli. Spoločne môžeme pomôcť Katke zvíťaziť nad touto chorobou.


Aktualizácie

Srdečne ďakujeme24. okt 2023

Milí darcovia, 

Predĺžit zbierku a navýšiť jej limit sme sa rozhodli po tom, ako sme boli opakovane kontaktovaní ľudmi, ktorých doproprajnosť a spolupatričnosť v našej situácii je absolutne bezhraničná a chceli prispieť, aj napriek dosiahnutiu pôvodného limitu. Mnohí z nich totiž vedia, že naše celkové náklady na liečbu sú preukázateľne vyššie ako povodný limit. A za to sme im, ako aj všetkým našim úžasným darcom, nekonečne vďacní! 🙏


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?