Menu

Prosíme vás o pomoc pre Peťka, ktorému diagnostikovali detský autizmus

Trvanie výzvy: 23. októbra 2023 - 31. marca 2024

Cieľ výzvy

cieľom je aby náš synček absolvoval via aba terapiu a diagnostiku a tomatis terapiu

Príbeh

Prosíme vás o pomoc pre Peťka, ktorému diagnostikovali detský autizmus

Prosíme vás o pomoc pre nášho synčeka ktorému diagnostikovali detský autizmus. Príjem nás rodičov však nepostačuje na akúkoľvek liečbu, terapie, či pomôcky pre malého Peťka. Radi by sme mu zabezpečili vhodné podmienky na kvalitnejší život, preto Vám budeme vďační za akúkoľvek pomoc.

Vážení darcovia, obraciam sa na Vás s veľkou prosbou o pomoc. Ocitli sme sa v situácii, keď si nevieme pomôcť sami, a preto som sa rozhodla požiadať vás o pomocnú ruku Vás, ľudí, ktorí sú ochotní a najmä pre ktorých je možné pomáhať ľudom v núdzi. Preto nechám svoje srdce otvorené a nech vedie moju ruku pri písaní. Na začiatok by som sa chcela predstaviť, aj moju rodinku a následne i dôvod tejto výzvy. Volám sa Martina mám 28 rokov. Som mamou dvoch detičiek, dcéra sa vola Martinka, má 12 rokov a synček Peťko má 3 roky. Mám partnera, s ktorým naše ratolesti vychovávame. Doteraz som si ani neuvedomila akou samozrejmosťou som žila, že zdravie je automatické. Človek si uvedomí, až vtedy, keď sa v jeho blízkosti ocitne človek, ktorý zdravý nie je. Dcérka sa mi narodila zdravá  a malý Peťko taktiež od narodenia bol úplne v poriadku. Užívala som si materstvo plnými dúškami, každý deň bol plný smiechu, úsmevu. Krásne prospieval, prvé krôčiky nám urobil ešte pred prvým rokom. Prvé slovíčka z tých malých ústočiek bolo to najkrajšie čo som si ako mama užívala. Bol veľmi šikovný, môj chlapček. Až do dvoch rokov, zrazu sa mi začal meniť pred očami. Postupne nechcel robiť veci, ktoré robieval. V priebehu tohto roka som si všímala jeho zmenu správania. Nechcel byť v spoločnosti ľudí, deti nevynímajúc. Tie krásne oči, ktoré vždy žiarili, sa zmenili na nepríjemný pohľad, prestal komunikovať, prestal chodiť na nočník, jeho správanie sa zmenilo na agresívnejšie, ubližuje sám sebe i iným. Neviete si predstaviť tú bolesť, ktorú cítim, tú bezmocnosť vrátiť čas  a vidieť ho robiť veci, ktoré robil predtým. Peťko vôbec nespáva, denne tak 2 až 3 hodiny. Nejde o našu vyčerpanosť, ale to ako jeho malé telíčko musí trpieť. Je pochopiteľné, že ako rodičia sme začali obiehať doktorov, na diagnostike nám povedali, že to je detsky autizmus a ADHD. Nechceme tomu veriť, no vieme že sa obaja musíme prebrať a začať bojovať. Vždy som obdivovala rodičov, ktorí nemali zdravé detičky, čudovala som sa, odkiaľ berú silu, energiu a aj napriek trápeniu vidíte úsmev na tvári. Teraz tomu rozumiem úplne, keďže som jedna z nich. 

Momentálne naberáme silu jeden z druhého. Najhoršie však je, že nemáme dosť financií na pokrytie akýchkoľvek nákladov spojených s liečením, diagnostikou, na ktorú musime ísť o rok a terapie, ktoré sú veľmi nákladné, spojené s cestovaním, a to sú len prvotné náklady, na ktoré nemáme. Ako mu mám zabezpečiť správnu liečbu. Bez peňazí. Preto som sa rozhodla požiadať dobrých ľudí o pomoc. Partner je zamestnaný, jeho prijem je cca 890 eur v čistom, mojim príjmom je materská vo výške 590 eur. Keďže je situácia s Peťkom taká aká je, zostáva mi možnosť len predĺženia materskej. Po všetkých úhradách, ako je hypotéka, nájomné, strava, hygiena, poplatky s domácnosťou i dcérinými školskými poplatkami, nám nezostáva mesačne nič na odloženie na liečbu. Neviem o autizme nič, len to čo som si naštudovala. Rada by som sa naučila ako správne komunikovať, narábať s mojim Peťkom. Všetko to stoji peniažky a tie my nemáme. Prvú konzultáciu cez internet na začatie terapie sme absolvovali stala nás 30 e, na prvé  začatie terapiou via aba stoji 80 eur, cez konzultáciu nás informovali o moduloch, ktoré majú v ponuke 3 mesiace 4krat do týždňa, tie stoja 300e na mesiac, mám v tom nádej, že by to nášmu Peťkovi pomohlo so správaním a naučiť ho niečo nove, aby mohol vyjadriť čo potrebuje a čo nie. V komunikácii by mu to určite pomohlo čo je náš najväčší problém. Vyšetrenie diagnostiky mame po novom roku, ktorá je až v Žiline nakoľko v našom okolí ZH bližšie nič nie je, musíme si vybaviť odvoz. Ešte sme našli aj zopár terapii napriklad tomatis, ktoré by mu mohli pomôcť aj so spánkom. Trápime sa deň čo deň, čo všetko by sme mohli pre Peťka urobiť, no bez financií nám naozaj zostáva len trápenie. Preto Vás zo srdca prosím o pochopenie rodičov, ktorí si nevedia rady. Budeme Vám vďační za akýkoľvek príspevok, ktorým nám budete môcť prispieť. A ubrať z pliec bremeno, ktoré momentálne máme.


Vopred vám Ďakujem

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?