Menu

Pomôžme pani Angelike s finančne náročnými potrebami na prežitie pri nervovo-svalovom ochorení

Trvanie výzvy: 20. novembra 2023 - 20. novembra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Prosba o pomoc pri podpornom financovaní pani Angeliky na jej životné potreby - úhrady + doplatky za elektriku, doplatky na nájom, dofinancovanie osobnej asistencie, internet, telefón, na lieky, vitamíny, drogériu, papierové a hygienické potreby, ktoré vo zvýšenej miere používa vzhľadom na zdravotný stav a ktoré nedokáže hradiť z vlastných zdrojov v dôsledku ochorenia

Príbeh

Pomôžme pani Angelike s finančne náročnými potrebami na prežitie pri nervovo-svalovom ochorení

Pani Angelika v dôsledku progresívneho nervovosvalového ochorenia je od jari 2022 s tracheostómiou. Okrem problémov s dýchaním, má i problém s mobilitou a komunikáciou. Vďaka kompenzačným pomôckam dokáže tieto závažné dôsledky zmierňovať, či kompenzovať prostredníctvom invalidného vozíka, polohovacej postele, špeciálne upraveného notebooku s očnou navigáciou na komunikovanie s okolitým svetom, rodinou a asistentmi. Mobilnú pľúcnu ventiláciu na podporu dýchania 24 hod. denne, ako i špeciálne upravené auto využíva na slobodný pohyb v exteriéri a všade tam, kam potrebuje. Pomôžme pani Angelike s finančne náročnými potrebami nevyhnutnými na prežitie.

Pani Angelika v dôsledku progresívneho nervovosvalového ochorenia je od jari 2022 s tracheostómiou. Okrem problémov s dýchaním, ktoré toto ochorenie prináša, má i problém s mobilitou a komunikáciou. Vďaka kompenzačným pomôckam dokáže tieto závažné dôsledky zmierňovať, či kompenzovať prostredníctvom invalidného vozíka, polohovacej postele, špeciálne upraveného notebooku s očnou navigáciou - Tobii PCEye so zvukovým výstupom na bezdotykové komunikovanie s okolitým svetom, rodinou a asistentmi. Mobilnú pľúcnu ventiláciu na podporu dýchania 24 hod. denne, ako i špeciálne upravené auto využíva na slobodný pohyb v exteriéri a prepravu všade tam, kam aktuálne potrebuje.

Pani Angelika patrí medzi závislých a zraniteľných odberateľov elektrickej energie, je úplne odkázaná na non-stop odber elektrickej energie v domácnosti, nakoľko jej životné funkcie, najmä dýchanie je závislé od nepretržitej dodávky elektriny. Keďže je na umelej pľúcnej ventilácii s tracheostómiou v domácom prostredí, je odkázaná na prístroje, od ktorých závisí jej život. Pani Angelika z tohto dôvodu platí veľa za elektrinu, má väčšiu spotrebu elektrickej energie ako domácnosti s bežnými spotrebičmi. Na zvýšené výdavky za elektriku potrebuje podporné financovanie, z jej invalidného dôchodku je úhrada tejto životu nevyhnutnej položky pre ňu veľmi problémová. Po úhrade všetkých mesačných nákladov (nájom viac ako 300 euro, internet, telefón, nedoplatok za elektriku 250 euro), zostáva necelých 100 euro na prežitie. Pani Angelika potrebuje peniaze aj na doplatky za lieky, na drogériu, papierové a hygienické potreby, ktoré vo zvýšenej miere používa vzhľadom na zdravotný stav. Taktiež potrebuje doplnkové financovanie na doplatky na osobnú asistenciu – predovšetkým na nočné služby (štát jej prepláca len 15 hodín denne).

Pani Angelika má dve nezaopatrené deti - dcéry, potrebuje finančné zdroje aj na zabezpečenie stravy, školské pomôcky a pod.
Žije ako jednorodič zo svojho invalidného dôchodku za podpory tímu osobných asistentiek.  

Súrne prosíme o finančnú podporu pani Angeliky na dofinancovanie jej životných potrieb, ktorá sa nie z vlastnej viny dostala doťažkej životnej i finančnej situácie. 

Za každý príspevok zo srdca ĎAKUJEME

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?