Menu

Alexova šanca vstať z vozíka

Trvanie výzvy: 22. novembra 2023 - 31. marca 2024

Cieľ výzvy

Zabezpečiť Alexovi kvalitnú a intenzívnu rehabilitáciu a priblížiť sa takto k cieľu o ktorom Alex sníva - zbaviť sa vozíka.

Autor výzvy

Príbeh

Alexova šanca vstať z vozíka

Môj sen je stále rovnaký. Postaviť sa na vlastné nohy a stať sa samostatným a plnohodnotným človekom! Alex už prešiel kus cesty s naozaj veľkými prekážkami. No teraz čelí ďalšej. Pomôžme Alexovi dosiahnuť jeho vytúžený cieľ, postaviť sa na nohy.

Alexovi sa výrazne zdeformovali chodidlá, a preto ho čaká rozsiahla operácia. Pomôžme Alexovi dosiahnuť jeho vytúžený cieľ, postaviť sa na nohy.
Alexíkova diagnóza znie: Infantilná cerebrálna paréza, spastická triparéza DK biliant, s prevahou vpravo + PHK, axiálna hypotónia, konkom, strabizmus, kinesiologický zač. 6 lokom štádia podľa prof. Vojtu, Stp. včasnom a sfyktickom syndróme I – II. st. Čoskoro mu bola diagnostikovaná aj epilepsia. Alex prešiel kus cesty, s neskutočne veľkými prekážkami. Z invalidného vozíka, cez barličky, až na svoje nohy a zase tu máme zlé obdobie, kedy si sadá na invalidný vozík.  

Alex rastie rýchlo a tak si toto obdobie vyberá svoju krutú daň. Výrazne sa mu zdeformovali chodidlá. Musí podstúpiť rozsiahlu operáciu v Brne obidvoch nôh. Aby sa z neho nezostal úplný vozičkár. Veľmi potrebné budú rehabilitácie pre vrátenie sa späť na barličky! Zase sme padli na zem a musíme sa dvíhať nanovo, tak ako to bolo, keď mal pred siedmimi rokmi epilepsiu. 8.9.2023 bola konzultácia v Brne a tam nám odporučili korekciu obidvoch nôh. Termín operácie máme na 9.2.2024. Na kalkuláciu operácie zatiaľ čakáme. Po operácii bude musieť intenzívne cvičiť, aby sa vrátil na barličky a verím, že časom i na vlastné nohy. Budem rada za každú pomoc či zdieľanie.

Kým sme na ceste, máme náplň. Máme vidinu, že raz do cieľa prídeme. Už takmer 15 rokov cvičí. Je to veľmi náročné pre nás po fyzickej i po finančnej stránke. Jeho život je o len povinnostiach. No veríme v úspešný koniec a to je : "Chodiť po vlastných nohách a zaradiť sa tak do normálneho života." ĎAKUJEME!

Príspevkom na túto výzvu sa Váš dar zdvojnásobí až do výšky 1000 eur. Pravidlá k tejto spolupráci nájdete na nasledujúcom linku: https://blog.ludialudom.sk/pravidla-grantoveho-programu-nasobime-pomoc/

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?