Menu

Pomoc pre Ondreja a Sárku

Trvanie výzvy: 27. novembra 2023 - 31. marca 2024

Cieľ výzvy

Získať prostriedky na kvalitnú neurorehabilitáciu, ktorá Sárke a Ondrejkovi pomôže rýchlejšie napredovať.

Autor výzvy

Príbeh

Pomoc pre Ondreja a Sárku

Ahoj, voláme sa Sárka a Ondrejko a sme už veľkí školáci. Od septembra navštevujeme druhý ročník základných škôl. Boli by sme veľmi radi, keby sme mohli s Ondrejkom chodiť do rovnakej základnej školy no bohužiaľ to nie je možné. Keďže Ondrejka veľmi nepočúvajú ručičky a nožičky musí chodiť do špeciálnej školy, kde má svoju asistentku, ktorá mu pomáha pri učení. Rodičia nás každé ráno vozia do školy(každého do iného mesta) a my tam chodíme veľmi radi lebo vieme, že keď raz budeme veľkáči chceli by sme pomáhať výnimočným detičkám, ako sme my dvaja.

Sárka a Ondrejko sa narodili predčasne v 32 týždni tehotenstva a už od prvej chvíle na tomto svete museli bojovať o svoj život. Štart do života mali veľmi ťažký no nevzdali to, zabojovali a bojujú so svojim hendikepom doteraz. Sárka a Ondrejko majú detskú mozgovú obrnu (spastickú diplegickú a spastickú kvadruparetickú), epilepsiu, poškodenie zraku a iné pridružené diagnózy. Pravidelne navštevujú rehabilitačné cvičenia a podporné terapie, ktoré im pomáhajú zlepšovať ich zdravotný stav, aby sa krok po kroku posúvali k svojmu cieľu a to byť aspoň trošku sebestačný. Aj napriek svojmu hendikepu sú Sárka a Ondrejko veľmi usilovné, šikovné a usmievavé deti plné elánu s chuťou do života. Majú svoje sny a plány, ktoré sa im snažíme s pomocou napĺňať. Nie je to vždy ideálne a bez komplikácií, ale tam kde je vôľaje aj cesta.

Príspevkom na túto výzvu sa Váš dar zdvojnásobí až do výšky 1000 eur. Pravidlá k tejto spolupráci nájdete na nasledujúcom linku: https://blog.ludialudom.sk/pravidla-grantoveho-programu-nasobime-pomoc/

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?