Menu

Nikolas - malé, veľké dieťa

Trvanie výzvy: 30. novembra 2023 - 31. marca 2024

Cieľ výzvy

Zabezpečiť Nikolasovi pravidelné rehabilitácie, podporné terapie.

Autor výzvy

Príbeh

Nikolas - malé, veľké dieťa

Náš syn Nikolas bude mať v januári 8 rokov. Navštevuje druhý ročník ZŠ a podarilo sa nám ho integrovať medzi zdravých rovesníkov s asistenciou, no jeho motorický a mentálny vývoj je na úrovni 4 až 5 ročného dieťaťa. Nikolas sa nám narodil v termíne, ale bohužiaľ po komplikovanom tehotenstve (prekonaná toxoplazmóza) a komplikovanom pôrode sa náš syn nevyvíja tak, ako jeho zdraví rovesníci.

Nikolas je naše druhé dieťa jeho motorický a mentálny vývoj je na úrovni 4 až 5 ročného dieťaťa. Nikolasovi bola pred vyše 5 rokmi diagnostikovaná epilepsia. Ložisko má v centre reči a pohybovom centre a to prispieva k jeho zaostávaniu vo vývoji. Nikolas nám skoro vôbec nerozpráva povie iba pár slovíčok, ktorým rozumieme iba my, rodičia. Má obmedzenia aj v strave, jeho ľavú nohu vytáča do vnútornej strany a bohužiaľ sa to bude musieť riešiť operačne. V súčasnosti navštevuje 11 špecializovaných ambulancii a rôzne terapie, ktorými sa mu snažíme zlepšiť kvalitu jeho života a posúvať ho v pred. Nikolas trpí ojedinelým syndrómom, ktorý ani sami lekári nevedia popísať a vo svojom 8 roku života ešte nemá uzatvorenú žiadnu diagnózu. Lekári nás posielajú od jedného vyšetrenia k druhému, ale ani oni sami nevedia prečo má náš syn Nikolas takého zdravotné problémy.

Vieme, že nás čaká ešte dlhá cesta k malým pokrokom, ale veríme, že mu spoločnými silami vieme skvalitniť jeho život. Nikolasovi najviac pomáhajú pravidelné rehabilitačné cvičenia a podporné terapie a preto sa obraciame na Vás dobrých ľudí s prosbou o vašu pomoc.    

Príspevkom na túto výzvu sa Váš dar zdvojnásobí až do výšky 1000 eur. Pravidlá k tejto spolupráci nájdete na nasledujúcom linku: https://blog.ludialudom.sk/pravidla-grantoveho-programu-nasobime-pomoc/

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?