Menu

Lepšia budúcnosť pre Peťka je v intenzívnych rehabilitáciách

Trvanie výzvy: 7. decembra 2023 - 30. septembra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Cieľom našej výzvy je vyzbierať dostatok financií na delfínoterapiu (a s tým súvisiace výdavky), rehabilitácie a terapie pre Peťka.

Príbeh

Lepšia budúcnosť pre Peťka je v intenzívnych rehabilitáciách

Detská mozgová obrna a autizmus - diagnózy, s ktorými bojuje 14-ročný Peťko s dušou bábätka celý život. Peťkova nádej v lepšiu budúcnosť spočíva v celoživotných rehabilitáciách a terapiách, ktoré ho posúvajú vpred. Pomôžme prosím spoločnými silami Peťkovi zabezpečiť lepšiu budúcnosť.

Peťkov štart do života neboľ ľahký. Je to veľký bojovník a svoje miesto na tomto svete si vybojoval. Narodil sa predčasne v 31.t.t. Pri pôrode utrpel krvácanie do mozgu, ktorého dôsledky nám zmenili život. „Získal“ diagnózu detská mozgová obrna – spastická diparetická forma. Poctivo sme cvičili a Peťko postupne začal napredovať. Po roku života ale prestal reagovať na svoje meno, začal odmietať stravu, mal rôzne rituály, problém so spánkom, vôbec nerozprával ani neblabotal...tak prišlo podozrenie na ďalšiu diagnózu – detský autizmus, ktorý nám bol potvrdený v 3.roku. To čo sa dovtedy horko-ťažko naučil zabudol zo dňa na deň. Trvalo dlho kým sa naučil sedieť, loziť, chodiť...Zo začiatku chodil len po špičkách palcov. Až po dvoch operáciách začal chodiť „normálne“. Peťko má okrem iného aj špecificky narušený vývoj reči. Vôbec nerozpráva a celkovo komunikácia nám robí problém. V neskoršom veku sa pridružili ďalšie diagnózy – strabizmus, ťažká mentálna retardácia, inkontinencia III.stupňa ... Napriek všetkému sme sa s Peťkom nevzdali a ani nikdy nevzdáme. Za celý svoj život absolvoval mnoho rehabilitácií a terapií, či už pobytovo alebo ambulantne. Peťko je ťažko zdravotne postihnutý, ale napriek všetkému je to veselý a stále usmiaty chlapček, ktorý má chuť žiť a bojovať. To, čo vedia a dokážu zdravé detičky, a je to pre nich samozrejmé, sa musí Peťko doslova naučiť. Vyžaduje to však veľmi veľa času, úsilia a bohužiaľ aj financií.

Navštevujeme rôzne zariadenia, rehabilitácie, terapie, ktoré sú veľmi nákladné a bohužiaľ poisťovňa neprepláca absolútne nič. Najviac zo všetkého Peťkovi pomáha práve delfínoterapia, vďaka ktorej dosiahol obrovské pokroky v porozumení. Veľmi by sme ju preto chceli zopakovať.

Keďže som slobodná mamička je veľmi ťažké zabezpečiť dostatok financií na všetko čo Peťko potrebuje a čo by mu mohlo pomôcť napredovať. Či už sú to životné potreby, rehabilitácie alebo rôzne terapie. Preto som vytvorila túto výzvu na pomoc pre môjho Peťka. Zo srdca preto prosím všetkých dobrých ľudí o pomoc. Ďakujeme.

Aktualizácie

Ďakujeme za vašu pomoc 25. apr 2024

Veľmi ďakujeme všetkým ktorí prispeli na našu výzvu a pomohli tak Peťkovi posunúť sa bližšie k jeho snu - absolvovať ďalšiu delfínoterapiu. Už nechýba veľa k jeho naplneniu, ďakujeme.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?