Menu

Pokračuj v boji Adamko - intenzívnymi rehabilitáciami a terapiami

Trvanie výzvy: 20. decembra 2023 - 20. decembra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Vyzbierané peniažky by šli na terapie, cvičenia a rehabilitácie intenzívne počas roka. Chceli by sme sluchovú terapiu počas roka a terapie so zvieratami, terapie s delfínom. Tieto terapie pomáhajú zlepšovať schopnosti u detí s rečovými problémami, motorické a emocionálne schopnosti, čo Adamko moc potrebuje. Ďakujeme!

Autor výzvy

Príbeh

Pokračuj v boji Adamko - intenzívnymi rehabilitáciami a terapiami

Prosíme o pomoc pre autistického 8r. chlapčeka Adamka, ktorý doposiaľ vôbec nerozpráva, nehrá sa s deťmi, je vo svojom vnútornom svete a má niekoľko závažných diagnóz. Podpora by bola určená na financovanie terapií a rehabilitácii, ktoré veríme, že mu pomôžu k napredovaniu o krôčiky vpred a veľmi ich potrebuje. Všetkým darcom krásne ďakujeme!

Predstavím Vám nášho malého, ale zároveň statočného veľkého bojovníka, autistického synčeka Adamka. Od narodenia ho sprevádzali vážne komplikácie. Ako uzrel svet Adamko nezakričal, bol napojený na T-spojku.

Už od malinkého 4 mes. bábätka kvôli HYPOTONICKÉMU SVALSTVUa torticolisu, skráteného svalu mal hlavičku otočenú prioritne len najednu stranu. Cvičili sme doma a v špecializovanom stredisku v Tetise  v DL a  po takmer roku a pol sme si ako tak vydýchli, keď mi chlapček zosilnel, tak som sa potešila, avšak nie nadlho.

Na kardiológii v nemocnici NÚDCH mu v tom čase diagnostikovali IDIOPATICKÚ DILATÁCIU KMEŇA PĽÚCNICE. Príčina teda nebola známa, prečo je pľúcnica tak široká. Spôsobovalo to stav, že Adamko nikde nevládal. Robili sme všetko, ako nám bolo poradené lekármi a chodili sme pravidelne na kontroly, či sa pľúcnica nerozširuje.

V dva a pol rôčku, sme si okrem toho všimli strašnú stagnáciu vo vývoji. Syn mi prestal bľabotať, prestal sa nám pozerať do očí. Zázračné slovíčka ,,mama, tata, baba, daj,, akoby zabudol. Prestal komunikovať s okolím.

Diagnóza znela ,,DETSKÝ AUTIZMUS,,. Dávala som si otázky, prečo my, prečo on, ako ďalej, ako mu pomôcť? Bol taký malinký, krehučký, mal už kopec zdravotných problémov a ešte toto. Do škôlky ho kvôli diagnóze nechceli nikde prijať. Po dlhom hľadaní, Adamko nastúpil do špeciálnej škôlky pre autistické detičky, viac ako sto km od nás, bolo to náročné.

Prešli sme si teda rôznymi vyšetreniami, cezpsychologické, psychiatrické, kardio, genetické, metabolické, neurologické.

Aby toho nebolo málo, na magnetickej rezonancii na neurológii v jeho štyroch rôčkoch našli tzv. ARTERIO-VENÓZNU MALFORMÁCIU cievy, teda zhrubnutú cievu v mozgu ,,fistulu,,.

Postavili nás pred hotovú vec, keďže riziko prasknutia bolo vysoké, nič iné nezostávalo, aby náš chlapček do mesiaca podstúpil operáciu v Centre intervenčnej neurorádiológiea endovaskulárnej liečby. Doktori odviedli úžasnú prácu, Adamko bojoval ako lev, zvládli sme to.

Týmito všetkými skúsenosťami som si uvedomila veľa vecí, teším sa z najdrobnejších vecí, vecí z napredovania syna Adamka a jeho aj malých krôčikov vpred. Chodíme spolu na množstvo terapií, vyšetrení, chodíme na koníky. Život sa nám točí okolo doktorov, kontrol, terapií a rehabilitácii, ktoré Adamko musí  absolvovať pravidelne, preto akákoľvek podpora mu pomôže k cieľu, kým sa mu dá ešte pomôcť.

Budeme veľmi vďační a budeme veriť, že sa mu dá pomôcť a začne raz rozprávať a všetkým darcom Adamko povie veľké krásne ĎAKUJEM!  Adamko pozdravuje úsmevom.

                                   Kde je vôľa, tam je cesta a tam je aj Adamkova nádej.

                                        A my nestratíme nádej mu pomôcť. ĎAKUJEME!

Aktualizácie

Bojujeme spolu s Adamkom25. apr 2024

Adamko je milý, modrooký, citlivý chlapček ,ktorý naďalej bojuje ako sa len dá intenzívnymi terapiami. Bojujeme spolu s ním a neprestávame mu veriť. Bez Vašej podpory by sme neboli tam kde sme doteraz s Adamkom :)

                      Ďakujemee všetkým najviac ako sa len dá.  Veľmi si to ceníme. ❤️

                        

 

Nádej a cesta ísť ďalej26. mar 2024

Všetkým podporovateľom Adamka veľmi krásne ďakujeme :)  Aj keď úplne uzdravenie nie je možné, stále však veríme, že je možné , aspoň ,čo najviac spraviť pre Adamka, kým sa dá. Aby vedel aj on fungovať medzi ľuďmi, pre niekoho úplne bežná vec, pre Adamka zatiaľ boj a sen, aby vedel raz aj on rozprávať a hrať sa s deťmi , pre niekoho ďalšia bežná vec, pre Adamka boj a náš cieľ a sen, priali by sme vhodnými terapiami a rehabilitáciami, ho čo najviac posunúť vpred, aj keď sú finančne náročné. Ďakujeme všetkým, čo Adamkovi pomohli a stále pomáhajú. Je to náročný boj. Dali ste nám neskutočnú nádej, máme cieľ a cestu nevzdať sa a bojovať spolu s Adamkom. ĎAKUJEME!


Ťažko sa hľadajú slová, ale... VEĽKÉ ĎAKUJEME za VŠETKO! 24. feb 2024

Milí darcovia, podporovatelia Adamka. Ťažko sa hľadajú slová, ktoré by vystihli , to čo prežívame a že si vážime Vašu podporu , ktorú ste Adamkovi dali, náročné je to všetko slovami vyjadriť, ale  ,, NESMIERNE VEĽKÉ ĎAKUJEME za VŠETKO!  každému jednému, bojujeme s Adamkom, momentálne chodíme na hodiny hipoterapie a fyzioterapiu. Terapie so zvieratami sú pre nás veľmi dôležité , prekonal ten obrovský strach priblížiť sa vôbec ku koníkovi,je to úžasný pocit, keď už nasadne na koníka bez zábran. Úžasný pokrok. Keďže už vypadalo, že na koníka nesadne.

Adamko doposiaľ nerozpráva,  no pokračujeme s terapiami, neprestávam veriť mu a Vaša podpora je naša nádej. Ďakujeme krásne !

Poďakovanie25. jan 2024

Krásne ĎAKUJEME každému jednému za doterajšiu podporu pre Adamka!  



Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?