Menu

Postavme Tobiaska na nôžky

Trvanie výzvy: 11. januára 2024 - 11. januára 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Rehabilitačný pobyt, rehabilitačný kocik, pomôcky

Autor výzvy

Príbeh

Postavme Tobiaska na nôžky

Dobrý deň, som mamička Janka a touto cestou by som chcela poprosiť o finančnú pomoc pre môjho syna Tobiaska. Tobiasko ma 5 rôčkov a my každý deň dúfame, že ho uvidíme spraviť jeho prvý krôčik. Potrebuje rôzne pravidelné terapie a rehabilitácie. Za každú pomoc ďakujeme.


Dobrý deň som mamička Janka, a chcela by som vas poprosiť o pomoc pre môjho synčeka Tobiaska, ktorý sa narodil vrodenou vývojovou vadou. Celé tehotenstvo bolo bezproblémové, no posledný mesiac tehotenstva sa maličký neotáčal. Bol otočený zadočkom, kde sa lekári rozhodli, že pôjde prirodzenou cestou von. V deň pôrodu po dlhom čakaní sa nakoniec rozhodli pre akútny cisársky rez, nakoľko bol zaseknutý v pôrodných cestách. Po pôrode skončil na jiske. Z jisky bol preložený na Kramáre kde mu bola diagnostikovaná diagnóza Dandy Walker variant, Perinatalna asfixia ctp hypotonicky syndróm, apnoicke pauzy, vrodený inšpiračny stridor-susp. Laringo-tracheomalacia, popôrodna asfixia. V 2. mesiaci sme začali rehabilitovať, ale nešlo to tak ako malo. Prvé mesiace boli kritické ale zvládli sme to. Začali sme držať hlavičku až 9. mesiaci. Keď sme mali 11 mesiacov dostali sme fibrílne kŕče, kde sme skončili na are v nemocnici, kde nám bola diagnostikovaná epilepsia. Od vtedy berieme lieky na epilepsiu a máva pravidelne záchvaty, pri ktorých omodrieva a nedýcha. Chodíme cvičiť vojtovou metódou, pri ktorej chceme získať, aby sa postavil na nožičky ❤️. Boli sme aj na týždňovom pobyte v NATÁLIA rehabilitačnom centre, ktoré mu veľmi pomohlo a chceli by sme vás touto cestou poprosiť o finančnú pomoc, aby sme sa dostali na rehabilitačne centrum Adeli, ktoré nehradí poisťovňa. Je to pre nás dosť finančne náročné. Tobiasko začal chodiť na 2 hodiny do škôlky, ale je veľmi naviazaný na mňa, takže sa mu veľmi nedarí. 
 
Chceme vás poprosiť o pomoc aby sme mohli pokračovať v rehabilitáciach a dostať sa aj na delfinoterapiu viem že je tu kopec detičiek ako je náš Tobiasko, ale chceme dosiahnuť, aby nám začal chodiť a povedal prvé slová, na ktoré veľmi čakáme, je to naše slniečko, robíme všetko čo je v našich silách no nestačí to. Ďakujeme všetkým ktorý nám do teraz  prispeli, veľmi si to vážime.


Aktualizácie

Tobiaskove šieste narodeniny7. apr 2024

Tobiaskove narodeniny milí darcovia za vaše dary sme veľmi vďační ďakujeme 

Ďakujeme 7. mar 2024

Ďakujeme všetkým ktorí nám prispeli

Ďakujeme7. feb 2024

Veľmi pekne ďakujeme za vaše dary.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?