Menu

Pomoc pre mladú chorú ženu na minimálnom čiastočnom invalidnom dôchodku, z ktorého nedokáže vyžiť

Trvanie výzvy: 18. januára 2024 - 18. januára 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Pomoc s financovaním nevyhnutných základných životných potrieb, liekov, hygieny a oblečenia

Príbeh

Pomoc pre mladú chorú ženu na minimálnom čiastočnom invalidnom dôchodku, z ktorého nedokáže vyžiť

Lucia sa často ráno budí s bolesťami a je rada, že vôbec vstane z postele. Kvôli viacerým diagnózam je odkázaná na čiastočný invalidný dôchodok, ale vyžiť z neho nedokáže. Nakoľko zaplatí z invalidného dôchodku nájomné, nič jej neostáva. Preto prosí dobrých ľudí o pomoc. Každý jeden príspevok od darcov jej pomôže vo financovaní životne nevyhnutných potrieb .

Prosím dobrých ľudí o pomoc.  Mám 31 rokov. Liečim sa na ťažkú formu psoriázy, ktorá sa mi prejavila po smrti mamičky, a psoriatickej artritídy. Okrem toho mám artrózu oboch kolien druhého stupňa, panicku úzkosť a iné diagnózy, na ktoré sa liečim, pravidelne navštevujem odborníkov. Dokumentácia je doložená. 

Na základe mojich ochorení mi bol minulý rok priznaný iba čiastočný invalidný dôchodok.  Momentálne suma môjho invalidného dôchodku je 125,80€. Z toho zaplatím nájomné a neostáva mi na ostatné výdavky ako sú vitamíny, lieky, špeciálne šampóny a hygiena, oblečenie, strava. A teraz keď človek ochorie na nejakú chrípku tak to sú ďalšie výdavky za lieky. Periem niekoľko krát v týždni kvôli tomu že sa mastím. Ved predsa nebudem chodiť v mastnom.

Je to pre mňa veľmi ťažké a som zúfalá a smutná zo všetkého s čím v živote bojujem. Snažím sa myslieť pozitívne aj napriek tomu, že to není vôbec jednoduché. 

Kvôli mojím diagnózam sa nemôžem zatiaľ nikde zamestnať. Nakoľko mám viditelnú psoriázu po celom tele viď foto, mávam silné bolesti nonstop. Ešte k tomu sa mastím 3×denne. Bez liekov si život už ani neviem predstaviť. Zamestnávatelia nepotrebujú takto chorých ľudí ako som ja chrdia sa keď zbadajú čo mám po rukách. Není to vôbec jednoduché. V tejto výzve chcem aj podotknúť, že psoriáza není len kožné ochorenie ale napáda aj kĺby, svaly a aj orgány. Mne psoriáza napadla nielen kožu ale aj kĺby. A samozrejme zasiahla aj moju psychiku, mávam depresie, niekedy už mám túžbu nezobudiť sa a byť s mojou mamičkou, ktorá mi veľmi chýba. Ťažko sa mi o tom píše. Pretože strašne vo vnútri trpím. Neskutočne ma mrzí, že si nemôžem na živobytie zarobiť sama ako keď som bola zdravá.  Ale nevzdávam sa a verím, že raz sa všetko zlé na dobré obráti. Teraz vo februári budem chodiť ambulantne do kúpeľov, a som zvedavá čo ma čaká, či mi pomôžu .

Preto prosím Vás dobrých ľudí o pomoc. Pretože každé euro mi pomôže s výdavkami na domácnosť, stravu, hygienu a oblečenie.  Vopred Vám ďakujem za každú jednu pomoc. Veľmi si to vážim. S pozdravom Lucia 

Aktualizácie

Vďaka za Vašu pomoc 1. máj 2024

Ahojte všetci dobrý ľudia, chcem Vám všetkým poďakovať za Vašu podporu. Momentálne absolvujem liečbu v kúpeľoch ktoré sa špecializuju na liečbu psoriázy.  Dochádzam každý deň autobusom do kúpeľov.  Psoriáza sa mi pomaličky zlepšuje ale stále mám veľké množstvo flakov po tele. Po kúpeľnej liečbe chcem požiadať o biologicku liečbu. Dúfam že sa mi to podarí.  Vopred Vám ďakujem za každý príspevok na moju výzvu. Peniaze použijem na lieky, vitamíny, hygienické prostriedky, jedlo a kúpu oblečenia. Želám Vám všetko dobré.  S pozdravom Lucia 

Poďakovanie dobrým ľuďom za ich dary20. feb 2024

Milí darcovia, chcem sa Vám zo srdca krásne poďakovať za Vaše dary. Som strašne dojatá. Ďakujem Vám, že stojíte pri mne v ťažkých chvíľach a pomáhate mi zvládnuť ťažké obdobie. Bez Vás by som to nedala. Zároveň Vás chcem poprosiť o pomoc, môj čiastočný invalidný dôchodok mi nevystačí na živobytie, postačí mi len na pokrytie nájmu za bývanie, aby som neostala na ulici, a na ostatné životne nevyhnutné potreby ako je strava, oblečenie, lieky, špeciálne hygienické potreby pre psoriatikov mi bohužiaľneostáva. Vážim si každú jednu pomoc či zdieľanie výzvy. 

Ďakujem Vám všetkým ešte raz a prajem Vám všetkým veľa zdravia a Božieho požehnania. S pozdravom a láskou Lucia 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?