Menu

Pomôžte mojím dcérkam dýchať

Trvanie výzvy: 19. januára 2024 - 19. januára 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Pobyt pri mori pre zdravotne znevýhodnené sestry

Príbeh

Pomôžte mojím dcérkam dýchať

Pani Dagmara prosí o pomoc pre svoje dve dcéry: 14-ročnú Bianku a 8-ročnú Timku, ktorým bola diagnostikovaná cystická fibróza, ku ktorým sa pridružilo viacero zdravotných problémov. Denne musia inhalovať, často berú antibiotiká, kortikoidy, či iné silné lieky. Ich zdravotnému stavu by prospel pobyt pri mori. Pomôžme im s naplnením ich sna.

Dobrý deň, znovu sa k vám obraciam, milí darcovia, a prosím o vašu pomoc pri tejto výzve. Som mamou dvoch chorých detičiek, Bianky (14 rokov) a Timky (8 rokov). Sme v boji s cystickou fibrózou už niekoľko rokov a bez vašej pomoci by sme to nezvládli. Osobne som prekonala niekoľko smrteľných diagnóz, ako embóliu pľúc, zlyhanie srdca a mozgový infarkt.

Moje dcérky každodenne čelia výzvam, ktoré prináša cystická fibróza. Musia inhalovať niekoľkokrát denne, užívajú často antibiotiká, a prijímajú vysoké dávky liekov, kortikoidov a mukolytík. Pravidelne absolvujú rehabilitačné dychové a pohybové cvičenia. Majú postihnuté pľúca, pankreas a mladšia dcérka závažné postihnutie pečene (fibroza a cirhóza).

Náš boj je náročný, predovšetkým psychicky, keďže dievčatká často prichádzajú o to, čo milujú, a musíme dbať na prevenciu infekcií. Zbožňujú vodu a kúpanie, no v bazéne je pre ne veľké riziko. Liečba je finančne náročná, pretože, našťastie, poisťovňa kryje iba časť nákladov. Veci ako vitamíny, dezinfekcia, pomôcky, mukolytiká a spotrebný materiál hradíme sami, čo nám bráni v úsporách.

Obraciam sa na vás so srdcom plným nádeje a prosím o pomoc. Pre naše detičky je veľmi dôležité absolvovať pobyt pri mori, najlepšie aspoň na 3 týždne. Zatiaľ sa nám to nepodarilo, ale aj pár dní má pre ne obrovský význam. Dievčatká dosahujú lepšie výsledky, sú fyzicky dlhšie v dobrej kondícii a dokážu zvládať viac. Pri pohľade na ne by ste neuhádli, že trpia vážnym ochorením. Sú krásne, ale ich vnútorné orgány bojujú. Budem vám nesmierne vďačná, ak nám dokážete pomôcť. S láskou, Mama detí

Aktualizácie

Obrovské ďakujem všetkým Vám22. apr 2024

Milí darcovia, veľmi pekne Vám ďakujeme za Vašu pomoc, za každé euro. Ste naša nádej. Ďakujeme Vám.

Veľmi ďakujeme za pomoc21. mar 2024

Ďakujem milí darcovia ,zároveň prosím, kto môžte pomôcť budem vďačná. ĎAKUJEM Vám zo srdca.

Ďakujeme všetkým21. feb 2024

Ďakujem všetkým dobrým ľuďom, ktorí nám pomohli a zároveň prosím, kto nám môže prispieť, budem veľmi vďačná. S úctou mama.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?