Menu

Mia má len 7 mesiacov a čaká ju náročné obdobie a množstvo rehabilitácií

Trvanie výzvy: 29. januára 2024 - 31. marca 2024

Cieľ výzvy

Intenzívne rehabilitácie a terapie

Autor výzvy

Príbeh

Mia má len 7 mesiacov a čaká ju náročné obdobie a množstvo rehabilitácií

Mia sa narodila minulý rok. Aj keď sa narodila v 37. týždni, dali ju hneď do inkubátora, aby sa lepšie rozdýchala. Mamka ju spočiatku kŕmila cez sondu, pretože nevedela piť mlieko cez fľašu sama. Mia má veľmi stuhnuté kĺbiky, nevyrovnaný svalový tonus, či oslabené svalstvo, a preto musí čo najskôr začať s intenzívnymi rehabilitáciami.

Volám sa Mia a narodila som sa minulý rok. Aj keď som sa narodila v 37. týždni, dali ma hneď do inkubátora, aby som sa lepšie rozdýchala. Mamka ma spočiatku kŕmila cez sondu, pretože som nevedela piť mlieko cez fľašu sama. Keď som sa to už ako-tak naučila, trvalo to veľmi dlho – jedno kŕmenie aj 50 minút.

Čo však bolo zvláštne, nevedela som otvoriť pršteky na rukách. Mám veľmi stuhnuté kĺbiky na prstoch a ani teraz keď už mám 7 mesiacov sa mi to nedarí. Preto musím čo najskôr začať s kvalitnou rehabilitáciou, aby sa stav ešte nezhoršoval. Tým, že mám nevyrovnaný svalový tónus a mamka ma musí každý deň aj niekoľkokrát masírovať. Aj keď som cvičila Vojtovou metódou, výrazné pokroky som neurobila a tak musíme vyskúšať aj iné metódy, kým som malinká a dá sa veľa vecí zmeniť k lepšiemu. 

No stále sa neviem pretočiť a neviem ani natiahnuť rúčku za hračkami - len ležím a na svet okolo seba sa len pozerám.  

Mám aj oslabené svalstvo okolo úsť a preto mám aj jazyček von z pusy. Je toho na mne veľa čo zlepšovať, aj sa snažíme doma cvičiť, ale kvalitné a pravidelné rehabilitácie v špecializovanom zariadení mi pomáhajú najviac. No ale tie práve neuhrádza zdravotná poisťovna a tak sú všetky výdavky iba na pleciach rodičov. 

Prosím preto o pomoc, aby som mohla čo najviac cvičiť a spevňovať svoje telíčo kde treba a uvoľníť rúčky. 

Z celého srdca ďakujeme 

Príspevkom na túto výzvu sa Váš dar zdvojnásobí až do výšky 1000 eur. Pravidlá k tejto spolupráci nájdete na nasledujúcom linku: https://blog.ludialudom.sk/pravidla-grantoveho-programu-nasobime-pomoc/

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?