Menu

Milujúci syn prosí o pomoc na bývanie a základné potreby pre obetavú maminu a mladšieho ŤZP bračeka

Trvanie výzvy: 13. februára 2024 - 31. decembra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Náklady spojené s bývaním-nájom, strava, nedoplatky za energie, teplo, vodu v ročnom vyúčtovaní.

Autor výzvy

Príbeh

Milujúci syn prosí o pomoc na bývanie a základné potreby pre obetavú maminu a mladšieho ŤZP bračeka

Marcel je v maturitnom ročníku a snaží sa pomôcť svojej mamine s nákladmi na bývanie a základnými životnými potrebami pre trojčlennú domácnosť. Má mladšieho brata, ktorý je ťažko zdravotne postihnutý. Z maminho nízkeho príjmu je náročné zabezpečiť potrebnú zdravotnú starostlivosť pre malého brata a pokryť všetky výdavky. Pomôžme rodinke so zabezpečením potrieb.

"Etika lásky k životu žiada, aby sme vždy nejako a niečím boli ľuďmi pre ľudí." (A.Schweitzer)

Milí darcovia, všetci laskaví a empatickí ľudia. Úprimne, ani neviem, ako mám začať. Nie je vôbec ľahké, písať tieto riadky. Chcem Vás úprimne poprosiť o pomoc pre svoju mamu, pre najlepšieho a najobetavejšieho človeka akého poznám. 

Naša mama sa už veľmi dlho stará o nás sama. Píšem o nás, pretože mám ešte aj mladšieho súrodenca, bračeka, ktorého nadovšetko ľúbim. 

Môj mladší braček má mnoho zdravotných problémov, nerozumie, nerozpráva. Narodil sa s poruchou autistického spektra a k tomu má ešte pridružené ďalšie závažné diagnózy. Mamina s ním navštívila mnoho odborníkov-lekárov, špecialistov, ktorí potvrdili jej najhoršie obavy. Je odkázaný na celodennú osobnú starostlivosť- osobou s ťažkým zdravotným postihnutím na stupni VI 70%. Naša mamina práve kôli tomu musela skončiť v práci v škole a po dlhých mesiacoch vyšetrení a diagnostiky, sa stala jeho opatrovateľkou na plný úväzok. Žijeme spolu s maminou v prenajatom byte, ja ešte študujem posledný ročník na strednej odbornej škole a mám pred maturitou. Nie, na stužkovej slávnosti, ktorú sme mali v januári som nebol, pretože na ňu ako na mnoho dalších vecí moja mamina nemala peniaze. Ale svet sa mi preto nezrútil. Keď môžem, snažím sa jej pomôcť so všetkým. Celé leto som sa snažil brigádovať, aby som mamu aspoň kúsok odbremenil a aspoň trochu jej pomohol. Teraz pred maturitou jej ale nijako pomôcť nemôžem a nedokážem, keďže ma čaká veľa príprav a učenia. Úspešne doštudovať je pre mňa prioritou. Viem, že aj keď sa moja mama snaží ako najviac môže, nedokáže "čarovať" a uživiť troch ľud len z opatrovateľského prispevku a prídavku a ešte zaplatiť prenájom bytu (570€), aby sme mali strechu nad hlavou je pre jedného človeka - rodiča, ktorý je s deťmi sám - navyše jedno s ťažkým zdravotným postihnutím, ktorému venuje všetok svoj čas, zvládnuť to nad ľudské sily. Viem, že sa pre to aj veľmi trápi, aj keď sa to snaží pred nami skrývať. Robí, čo môže. Bojuje zo všetkých síl ako najlepšie vie, aby sme neprišli o strechu nad hlavou, je starostlivá, milujúca. Nie je to len mama, je to aj najlepší priateľ. Teraz si už aj ja uvedomujem, aké to má ťažké a neviem, ako inak jej teraz pomôcť, preto sa obraciam s prosbou o pomoc k Vám. Prosím Vás o pomoc. Keď skončím štúdium spravím všetko preto, aby sa moja mama mala lepšie. Pretože si to zaslúži, pretože ani na chvíľu sa nevzdala a nerezignovala, aj keď veľakrát mala na svojich pleciach viac, než jeden človek dokáže uniesť. Pretože je to tá najlepšia mama na svete.

Ja sám by som to asi nezvládol a chcem len povedať, že sa skláňam pred všetkými mamami, ktoré sa o svoje deti starajú samé. Pre mňa sú to hrdinky a zaslúžia si tú najväčšiu úctu a pomoc.

Týmto spôsobom chcem poprosiť všetkých dobrých ľudí o pomoc pre svoju mamu, pre nás, pre našu rodinu. 

Veľmi pekne Vás prosím - každého dobrého človeka, každého kto môže, každého kto sa dočítal až sem o pomoc pre tú najlepšiu mamu s najláskavejším srdcom v tejto pre ňu naozaj ťažkej a náročnej životnej situácii. 

Všetkým Vám z celého srdca ĎAKUJEM 💚 za každú Vašu pomoc a podporu.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?