Menu

Pomôžme Martine, onkologickej pacientke pri výdavkoch na domácnosť, najmä pri zaplatení nájmu

Trvanie výzvy: 20. februára 2024 - 30. mája 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Prosím Vás preto o finančný príspevok na bývanie aspoň na 2 mesiace (môj mesačný nájom je 360 Eu). Zo srdca ďakujem.

Príbeh

Pomôžme Martine, onkologickej pacientke pri výdavkoch na domácnosť, najmä pri zaplatení nájmu

Martina má 47 rokov. Je rozvedená a má už dospelého syna. Momentálne býva sama, v prenajatom byte v Trenčíne. Má zdravotné vzdelanie, a jej pracovný život sa s láskou a neustále točil vždy pri chorých a opustených senioroch. Od minulého roku jej však diagnostikovali rakovinu krčka maternice. Momentálne je na PN a z nízkeho príjmu jej nevystačuje na základné životné potreby, najmä na nájom. Pomôžme Martine zlepšiť situáciu.

V auguste minulého roku mi bola diagnostikovaná zhubná rakovina krčka maternice v III štádiu. V tom momente sa mi obrátil život ako sa vraví "na ruby". Všetky moje ďalšie plány a ciele stroskotali a boj o uzdravenie či prežitie sa v daných chvíľach a "načase" dostal do popredia. Každé jedno bežné vyšetrenie sa pre mňa v tej chvíli zmenilo na stresujúce a vyčerpávajúce. Operácia v mojom prípade bola vylúčená odborníkmi kvôli rozsahu (metastázy lymfatických uzlín v malej panve) a tak som podstúpila liečbu rádioterapiou, chemoterapiou a brachyterapiou, ktorú som cieľavedome a s menšími ťažkosťami akosi zvládla. V decembri 2023 som bola prepustená do domáceho ošetrovania.

Moja diagnóza ma za tento celý čas poznačila nielen fyzicky, psychicky a emočne, keďže som na celý tento môj "problém" v postate sama a nikoho som tým nechcela zaťažovať. No predovšetkým aj sociálne, keďže som stratila istoty, ktoré sú potrebné pre fungujúci a zdravý život. Môj mesačný príjem od októbra minulého roku je 340 Eu - PN. Nakoľko sa mi nedostáva pomoci a podpory od svojích najbližších vzdialených príbuzných a môj zdravotný stav mi "zatiaľ" nedovoľuje zaradiť sa do pracovného života, s pokorou a prosbou sa dočasne obraciam na Vás.

Moja budúcnosť je nateraz hmlistá, keďže v marci ma čaká nový rad ďalších vyšetrení, no aj naďalej verím v hodnoty, ciele a nádej, ktoré nás robia šťastnejšími a zdravšími ľuďmi. 

Budem šťastná za každú Vašu pomoc a vopred ďakujem za každú podanú ruku.

S úctou a vďakou Martina

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?