Menu

Pomôžme Antónii s výdavkami na domácnosť, či zdravotnú starostlivosť pre svoje deti

Trvanie výzvy: 6. marca 2024 - 6. marca 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Vyzbierať finančné prostriedky na platenie nájmu a životné základné potreby ako sú potraviny, drogéria, školské potreby, lieky, obuv, oblečenie

Príbeh

Pomôžme Antónii s výdavkami na domácnosť, či zdravotnú starostlivosť pre svoje deti

Antónia je mamina troch detí, Viliamka, Emky a Lilianky. Dve z nich však majú viaceré zdravotné problémy. Vzhľadom k tomu, že Antónia je na deti a domácnosť sama, je pre ňu náročné všetko potrebné finančne zabezpečiť. Pomôžme Antónii s výdavkami na domácnosť či zdravotnú starostlivosť pre svoje deti.

Náš príbeh: volám sa Antónia mamička samoživiteľka, mám 33 rokov a som mamou 3 deťom, zázrak menom Lilianka 12r, Viliamko 6r, Emka 4r. Emka a Viliamko sú zdravotné choré deti a preto potrebujeme vašu pomoc na základné životné potreby ako je platenie nájmu, potraviny, drogéria, školské pomôcky, obuv, oblečenie, zakúpenie liekov, keď sú deti choré, ťažká finančná situácia mi nedovoľuje pokryť základné životné potreby pre svoje deti, ak sa vám narodí choré dieťa zo zdravotným znevýhodnením, zrúti sa vám celý svet, z vášho života odídu ľudia, o ktorých ste si mysleli, že ostanú navždy, a to len preto, že odrazu prestanete zapadať do ich dokonalého sveta. Ostávajú tí, o ktorých ste si mysleli, že by odišli ako prví a spoznáte takých, ktorých by ste nespoznali nikdy, keby nebolo vaše dieťa. Čas na seba a ľútosť, a hnev nemáte, musíte ísť ďalej a bojovať. Emka je statočne dievčatko, hoc na prvý pohľad zdá sa byť zdravá, je to omyl, trpí poruchou hyperkineticky syndróm hyperaktivity nosí okuliare na koľko slabo vidí. Spadá pod 3 hranicu rastu. Emka sa narodila ako hypotroficky prematurne ťažko novorodenec váha 720g a 31 CM no je to napriek všetkému múdre dievčatko, len potrebujeme napredovať je pre ňu dolezity kolektív, deti v MŠ a ja verím, že sa nájdu ľudia, ktorí pomôžu mojím deťom. 

Viliamko je tak isto choré dieťa, trpí kynetickou poruchou správania, je plienkovany, nosí tiež okuliare ako aj jeho sestrička Emka, nakoľko nevidí na diaľku stále pribúdajú nové diagnózy, má atrofiu mozgu, ktorá sa rapídne zhoršuje, prekonal akútnu mastoiditidu bilant závažná diagnóza, kostna infekcia lebky, k tomu sa pridala porucha koordinácie a hnisavy zápal ucha, porucha tvaroveho nervu. Bola to náročná liečba, ale bol to bojovník statočný a stále je. Viliamka najviac brzdí komunikačná schopnosť, jeho napredovanie ale nevzdávame a bojujeme, momentálne sa nám podarilo v MŠ zariadiť Vilka do normálnej triedy, čo mu veľmi pomáha a motivuje, nakoľko chodí v škôlke na futbal. Viliam a Emka potrebujú neustálu pozornosť a starostlivosť, len tie základné potreby na zabezpečenie starostlivosťi sú finančné náročné ako je klinická psychológička, za ktorú sa platí pri vyšetrení, Viliam a Emka sú to naozaj statočný bojovníci deti majú pridelené ZŤP preukazy. 

Náš život od rozchodu z jednej domácnosti od manžela bol veľmi ťažký, pretože aj z toho mála, čo sme mali, som musela zabezpečiť nové bývanie pre detí, preto aj potrebujeme vašu pomoc, aby sme udržali naše bývanie, keďže nájom sa platí 500€ od manžela som bola nútená odísť nakoľko sa už nedalo vydržať v jednej domácnosti. Ja som stratila s deťmi zázemie, ktoré sme mali ako rodinna v tom čase v jednej domácnosti ešte s manželom, ale po mojom odchode s deťmi bojujeme v podnájme, snažím sa davať deťom koľko môžem, v živote som prešla už cez veľa nečakaných udalostí a situáciie, ale z jedného príjmu je veľmi ťažké a náročné všetko utiahnuť. Môj príjem je rodičovský príspevok, náhradné výživné, a rodinné prídavky, preto každý dar vo forme finančného príspevku prinesie úľavu a radosť do života deťom PS: postupom času ale zistíte, že vaše dieťa je presné to, ktoré vám otvorílo oči, ktoré vám ukázalo o čom život naozaj je, že naozaj exzistuju ľudia dobrí aj zli, no zároveň vás naučia vidieť a počuť, naučia pokore a radostí aj z tých najmenších maličkosti. Ďakujeme za každý dar. 

S pozdravom, mama Antónia, syn Viliam, dcéra Emka a Lilka .

Aktualizácie

Emka potrebuje liečbu rastovým hormónom23. apr 2024

Milí darcovia, ďakujem vám za vašu finančnú pomoc a podporu v napredovaní mojich detí. Emku čaká náročná hormonálna liečba, ktorá je veľmi finančné aj psychicky náročná. Držte nám palce ❤️

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?