Menu

Pomôžme zabezpečiť rehabilitácie pre Gabiku, ktorá v priebehu hodiny ochrnula od hrudníka nadol

Trvanie výzvy: 11. marca 2024 - 11. marca 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Vyzbierať finančné prostriedky na rehabilitácie do Adeli Medical Center alebo do rehabilitačného centra Sanatória Klimkovice.

Autor výzvy

Príbeh

Pomôžme zabezpečiť rehabilitácie pre Gabiku, ktorá v priebehu hodiny ochrnula od hrudníka nadol

Gabika je už 7 rokov odkázaná na invalidný vozík a potrebuje veľmi veľa cvičiť, aby sa dokázala sama postaviť na nohy a znovu začať chodiť. Vo februári 2017 sa zobudila so silnou bolesťou chrbta, za pár minút jej začali tŕpnuť nohy a v priebehu hodiny ochrnula od hrudníka nadol. Na následok upchatej cievy utrpela infarkt miechy. Prosíme o finančnú podporu, ktorú využije na rehabilitácie.

Je to už 7 rokov odkedy moja dcéra náhle ochrnula a zostala pripútaná na invalidný vozík. Ako 19-ročnej, študujúcej už v maturitnom ročníku sa jej život otočil o 360 stupňov. Vo februári 2017 sa zobudila so silnou bolesťou chrbta, za pár minút jej začali tŕpnuť nohy a v priebehu hodiny ochrnula od hrudníka nadol. Na následok upchatej cievy utrpela infarkt miechy. Od malička bola sledovaná na kardiológii kvôli defektu na srdci, ktorý jej to pravdepodobne zapríčinil. V nemocnici bola hospitalizovaná 3 týždne a lekári ju poslali domov s tým, že má šancu znovu chodiť a fungovať ako predtým, no záleží na nej, ako sa bude snažiť a koľko bude rehabilitovať. Od začiatku bojuje s niekoľkými komplikáciami, neuropatickou bolesťou a silnou spasticitou, no napriek tomu sa nevzdáva a dennodenne cvičí a pracuje na sebe najviac ako sa len dá. Domáce cvičenie s opakovanými rehabilitačnými pobytmi jej natoľko pomáha, že sa dokáže s oporou postaviť a v bradlovom chodníku s malou pomocou prejsť zopár krokov. No na to, aby sa dokázala bez pomoci postaviť na nohy, potrebuje ešte veľa cvičiť a stále ju čaká dlhá cesta. Napriek tomu, čím si Gabika prešla, je stále plná energie, stále má chuť sa zlepšovať a byť čo najviac samostatná. Okrem rehabilitovania sa momentálne venuje štúdiu čínskej medicíny na Škole prírodnej medicíny, aby sa naučila pomôcť nie len sebe, ale aj ostatným. Keďže s liekmi nemá najlepšie skúsenosti a väčšinou jej skôr uškodili ako pomohli, chce sa naučiť ako si pomôcť alternatívou. Taktiež vo voľnom čase maľuje obrazy a výťažok z predaja používa na rehabilitovanie. Nakoľko sú tieto rehabilitácie veľmi finančne náročné a poisťovňa ich neprepláca, rozhodla som sa opäť požiadať o pomoc vás. Vopred ďakujeme za prečítanie príbehu a akúkoľvek poskytnutú pomoc.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?