Menu

Darujme Andrejkovi zákrok Ulzibát a rehabilitácie potrebné v jeho napredovaní

Trvanie výzvy: 14. marca 2024 - 14. marca 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Finančne prostriedky budú použité na operačný zákrok ULZIBÁT, ktorý sa bude vykonávať v ČR Kladno alebo v Srbsku, a následne na individuálne cvičenie pre deti v Trnave, Fyzioterapia Zinchenko

Príbeh

Darujme Andrejkovi zákrok Ulzibát a rehabilitácie potrebné v jeho napredovaní

Ajko potrebuje opäť operáciu -ULZIBÁT - na zlepšenie mnohých problémov s koordináciou celého tela. Momentálne vie Ajko používať pravú ruku, vie sa trochu plaziť, vôbec nevie chodiť a je stále plienkovaný. Zákrok i potrebné rehabilitácie sú však finančne veľmi náročné. Pomôžme Andrejkovi v jeho napredovaní.

Andrejko absolvoval minulý rok operačný zákrok ULZIBÁT v Kladne ČR vďaka všetkým darcom. Už po prvom zákroku a intenzívnom cvičení sú vidieť jeho veľké pokroky, a preto by sme chceli v tomto pokračovať a napredovať. Tento zakrok je vhodný a aj potrebný opakovať viac krat. Zákrok mal vykonaný na 15-tich miestach tela. A preto sme sa rozhodli velmi pekne poprosiť o finančnú podporu, aby sme mohli opakovane absolvovať chirurgický zákrok Ulzibat na ZiNa clinic s.r.o. Kladno alebo na klinike v Srbsku, ktorú vieme absolvovať s pomocou kliniky v Kladne. A následne absolvovať rehabilitácie v Fyzioterapia Zinchenko v Trnave. Tieto zákroky sú veľmi finančne náročné. 

Andrejko má 14 rokov a narodil sa s diagnózou hydrocefalus, čo je stav, keď sa v mozgu hromadí mozgomiešna tekutina – likvor. Ďalšou diagnózou je spastická tetraplegická forma detskej mozgovej obrny. Andrejko má za sebou už 7 operácií. Ako novorodencovi mu operovali hlavičku a zaviedli shuntu, v roku 2014 mu zaviedli baklofenovú pumpu, ktorú mu museli v roku 2022 vymeniť, lebo prestala fungovať. Po výmene mu ju museli vybrať, nakoľko telo ju neprijalo. Momentálne je bez pumpy. Vie používať pravú ruku, vie sa trochu plaziť, vôbec nevie chodiť a je stále plienkovaný.

Chirurgický zákrok by mu mohol pomôcť bojovať so spasticitou – teda pasívne, nekontrolovateľné a samovoľné naťahovanie svalov, často spojené so silnými bolesťami, kŕčmi, únavou a negatívnym vplyvom na psychiku. Táto operácia by nám vedela pomôcť: - Zvýšenie a zlepšenie pohybov (aktívnych a/alebo pasívnych) v postihnutých segmentoch motorického systému.- Zlepšenie motorických zručností/pohyblivosti rúk, nôh a iných oblastí.- Stabilizácia alebo korekcia patologických polôh a postojov.- Zlepšená rovnováha, sedenie a vertikálna, ako aj možnosť zlepšenia typu posunu alebo chôdze.- Maximálna aproximácia normálnosti biomechanických parametrov (symetria, vyrovnanie atď.) pacientov.- uvoľnenie rastu a tvorby tela vo všeobecnosti.- Zlepšenie žuvania, prehĺtania, výslovnosti, reči, dýchania…- Prevencia alebo stabilizácia ortopedických problémov, ako sú subluxácie, kontraktúry kĺbov, deformácie kostí, rekurumu a dysmetria, ak nie sú závažné (zároveň vyžadujú ortopedickú pozornosť).- Zlepšená teplota v končatinách- Zjednodušenie starostlivosti o pacienta

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?