Menu

Pomôžme Jarmilke, ktorá je ťažko zdravotne postihnutá, so zabezpečením potrebných vecí do domácnosti

Trvanie výzvy: 12. marca 2024 - 31. augusta 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Kúpa elektrického sporáku,chladničky, plávajúcej podlahy, práčky, kuchynskej linky, umývačky riadu, digestora, sedačky, stolíka, stoličiek

Autor výzvy

Príbeh

Pomôžme Jarmilke, ktorá je ťažko zdravotne postihnutá, so zabezpečením potrebných vecí do domácnosti

Jarmilka je ťažko zdravotne postohnutá, prakticky nevidiaca a od novembra 2023 aj pripútaná na invalidný vozík. Presťahovala so do bezbariérového bytu, potrebuje však pomoc so zabezpečením spotrebičov do domácnosti. Vzhľadom na nízky invalidný dôchodok, si zakúpiť potrebné veci sama nedokáže. Dlhé roky ako dobrovoľníčka pomáha canisterapiou klientom v domove sociálnych služieb a všetkým, ktorí to potrebujú. Teraz potrebuje pomoc aj ona.

Jarmilka je 50 ročná rozvedená ŤZP osoba s 80 % zdravotného postihnutia - prakticky nevidiaca a od novembra 2023 po nevinnom malom páde doma, aj pripútaná na invalidný vozík. Je po piatich operáciach chrbtice. Pohybuje sa na vozíku, sama prejde len cca 10 krokov, má silné bolesti chrbtice, ktoré tlmí liekmi od bolesti aj opioidmi - pre bolesti nemôže chodiť. Ochabuje jej svalstvo dolných končatín. Rehabilitovať pre zápaly a bolesti chrbtice nemôže, preto sa musela presťahovať do obecného bytu, kde je bezbarierový prístup. Z dôchodku 418 € si nemôže dovoliť zariadiť byt. Má jednu dcéru, ktorá je taktiež prakticky nevidiaca od narodenia a študuje operný spev na Vysokej škole v Ostrave a Katowiciach. Teda dcéra jej pomôcť nemôže - lebo aj ona potrebuje pomoc. Jarka nie je podľa úradu práce odkázaná na individuálnu dopravu OMV!!! Príjem si nemôže z objektívných príčin zvýšiť. Preto by som bol veľmi rád, ak by sme spolu mohli Jarmilke pomôcť splniť jej sen o útulnom bezbarierovom bývaní. Jarmilka si to bude určite vážiť a bude všetkým darcom úprimne vďačná. Verím, že sa jej vráti stratený úsmev na tvári a svojím optimizmom bude môcť ako dobrovoľníčka aj naďalej spríjemňovať pobyt klientom Canistrapiu s krásnymi psami - ktoré si sama vycvičila, v domove sociálnych služieb, kde 2x v týždni dochádza na vozíku - pretože Jarka aj napriek svojmu nepriaznivému zdravotnému stavu chce spríjemňovať život osobám, ktoré sú ešte viac zdravotne znovýhodnení ako ona. Záverom by som uviedol, že Jarmilka sa tak snažila pomáhať vozičkárom, že osud zariadil tak, že sama ostala na vozíku. Preto prosím, odbremeňme ju od starosti s nákupom zariadenia bytu.         

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?