Menu

Pomoc pre maminku Ivanku, onkologickú pacientku, na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti

Trvanie výzvy: 7. mája 2024 - 31. decembra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Pomoc mamine Ivanke pri nákladoch na lieky, vitamíny a cestovanie a iné nezbytné náklady na život

Autor výzvy

Príbeh

Pomoc pre maminku Ivanku, onkologickú pacientku, na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti

Mamina 3 dcér bojuje so zákernou chorobu, rakovinou žalúdka, ktorú jej diagnostikovali v januári v roku 2023. Ide však o agresívny typ a aj napriek prvotnej chemoterapii, a následnej imunoterapii, sa rakovinové bunky nepodarilo potlačiť. Aktuálne, po 7-mich dávkach imunoterapie, mamine znovu lekár stanovil liečbu chemoterapiou, pretože vyšetrenia ukázali v bruchu ďalšie metastázy. Ivanka však nemá už viac nárok na PN a schválenie žiadosti o invalidný dôchodok je stále v procese. Pomôžme Ivanke bojovať s touto agresívnou chorobou.

Ahojte kamaráti, známi aj neznámi!!

Našej maminke 3 dcér, z toho jedna má len 15 rokov, diagnostikovali Adenokarcinóm žalúdka v januári 2023, po následnej agresívnej chemoterapii jej vyoperovali celý žalúdok a bolo zistené rozšírenie karcinómu aj počas brania chemoterapie. V tele stále prítomné rakovinové bunky bolo možné potlačiť len Imunoterapiou, ktorú nám poisťovňa zamietla. Preto sme cez známych aj neznámych zbierali peniažky na túto liečbu. Po cca 7mich dávkach nám lekár oznámil, že nastal progres choroby a mamina opäť musí absolvovať chemoterapiu.
Touto výzvou Vás prosíme o finančnú pomoc pre maminu, aby dokázala existovať ďalej !!


Obraciame sa na Vás všetkých s obrovskou prosbou, akú sme doposiaľ na nikoho nemali. Našej mamine Ivanke 56 ročnej vitálnej, stále mlado vyzerajúcej a zdravo žijúcej bol diagnostikovaný Adenokarcinóm žalúdka. Po náročnej a agresívnej chemoterapii, ktorá mala zabezpečiť zmenšenie nádoru, nasledovala operácia. Vyoprerovaný bol celý žalúdok aj s uzlinami, následne urobená laváž, v ktorej sa zistilo že rakovinové bunky sú už aj na pobrušnici. Nádor sa počas celej chemo rozširoval, takže pooperačná chemoterapia by nemala žiaden zmysel ani význam. Z histológie bolo zrejmé, že nádor je rýchlorastúci a agresívny MSI-H.

Po vyjadrení chemoterapistu, že jedinou nádejou na život je Imunoterapia, sme podali žiadosť na zdravotnú poiťovňu a v obavách čakali či našej mamine schvália túto liečbu. Žiaľ, čo človek najmenej čaká sa stalo skutočnosťou. Imunoterapia bola zamietnutá a vyjadrenie prečo? Vraj nespĺňa indikáciu tento liek na jej diagnózu!! Čo nie je pravda, pretože priamo v príbalovom letáku sme našli presne jej diagnózu. Takže otázka prečo, stále zostáva visieť vo vzduchu. Prečo môžu rozhodovať o tom, kto bude a kto nebude žiť?

Imunoterapia pre našu maminu stála 4000 eur jedna dávka, každé tri týždne. Platili sme to za pomoci, rodiny, zbierok a príspevkov.  Po najnovšom vyjadrení mamina musí znova absolvovať chemoterapiu. V bruchu a na bránici sa objavili metastázy, takže bola imunoterapia neúčinná.

Mamina je vyčerpaná, vysilená, nemá už nárok na PN a schvalovanie invalidného dôchodku je stále v procese. Snažíme sa jej ako rodina pomáhať ako sa len dá, ale dnešná doba je náročná, tak Vás všetkých prosíme o pomoc, aby sme to dokázali dobojovať a mamina bola opäť zdravá

Nie je pre nás iná možnosť ako spraviť zbierku pre našu maminu, babičku a kamarátku Ivanku. Preto by sme chceli Vás, všetkých dobrých ľudí poprosiť, aby ste prispeli čo i len málom.  Aby mohla s nami, jej dcérami a vnúčatkami žiť ešte plnohodnotný život a hlavne, aby mohla pomôcť našej najmladšej sestre Sárike, ktorá má len 15 rokov, pripraviť sa na život.

Z celých sŕdc ďakujeme za každú jednu pomoc.

Dcéry Nikol, Sabi a Sárika a v prvom rade naša mamina Ivanka

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?