Menu

Pomoc pre Olíviu s rehabilitačnou liečbou

Trvanie výzvy: 14. mája 2024 - 14. mája 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Finančným príspevkom pomôžete prefinancovať rehabilitačný pobyt v zariadeniach ako je napr. Adeli Medical Centre v Piešťanoch, prípadne fyzioterapie napríklad v detskom centre Svetielko v Bratislave a v Prešove ako aj ďalšie cvičenia a terapie.

Autor výzvy

Príbeh

Pomoc pre Olíviu s rehabilitačnou liečbou

Malá Olívia trpí diagnózou DMO. Je ležiaca, nedokáže sedieť, loziť, postaviť sa. Jediná podporná liečba pri tejto diagnóze, je denne cvičiť, aby Olivke neochabovalo svalstvo a neskracovali sa šľachy. Rehabilitácie sú však pre rodičov nákladné. Pomôžme Olivke pravidelne rehabilitovať.

Naša Olívia je ležiaca, nemá motoriku ako zdravé deti. Má slabý - hypotonický chrbátik, nedokáže sedieť, loziť, ani sa postaviť (kvadruparéza). Sme radi keď chvíľu udrží vzpriamene hlavičku. Nechce papať, preto bola vyživovaná hadičkou, ktorú sme jej zavádzali cez nos do žalúdka. Jej zavádzanie bolo stresujúce pre rodičiov aj pre Olivku. Preto sme sa rozhodli pre operáciu, kde Olivke voperovali hadičku cez bruško rovno do žalúdka (peg sonda). Doma s Olíviou robíme základné naťahovacie cvičenia, aby bola rozhýbaná a neskracovali sa jej šlachy. Doktori pomôcť nevedia, operácie ani lieky pre detskú mozgovú obrnu nie sú, jediné čo nám odporúčajú je denne cvičiť, aby neochabovalo svalstvo a neskracovali sa šlachy. Pre skracujúce sa šlachy, ktoré spôsobujú bolesť, veľa týchto detičiek musí absolvovať operácie. Prostriedky z tejto zbierky nám pomôžu prefinancovať pravidelné cvičenia a rehabilitácie. Cvičením sa zlepšuje motorika, dokonca sa vraj obnovujú niektoré dráhy v mozgu. Olivke chýba prirodzený pohyb, keďže je ležiaca, preto je potrebné pravidelne cvičiť, aby sa nezhoršoval jej zdravotný stav. Na fotografii je Olivka v tzv. vertikalizátore.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?